Winelovers

Mit igyanak január szülöttei?

Bakok és Vízöntők, most figyeljetek!

2018. január 04. - Winelovers

edesbor_vorosbor_istock-blog.jpg

Új év, új én, a bor szerencsére a régi. Szeptember, október, november és december után az év legelső hónapjának szülöttein a sor, hogy kiderüljön: mit érdemes levenniük a boros polcokról. Bakok és Vízöntők, figyeljetek!

Bak (december 22. - január 19.)

Mértékletes, kitartó és mélyen gondolkodó ember, aki talán nem is igazán szeret borozni, ugyanakkor kíváncsi a bor készítésének mikéntjére, a borász koncepciójára és érdeklik a bor mögötti sztorik - minél különlegesebb, annál lenyűgözőbbnek találja. Érdemes a Bakoknak jégbort, esetleg aszúkat kóstolnia, hiszen ezeket kétségkívül kedvelni fogja, és még jó témát is biztosítanak a baráti beszélgetésekhez!

Aktuális kedvencünk: Demeter Zoltán, Birtokbor Késői Szüret 2015

via GIPHY

Vízöntő (január 20 - február 18)

Érdeklik a trendek, az újdonságok és a rendhagyó tételek. Az organikus, biodinamikus borok például könnyen a kedvenceivé válhatnak, legyen az egy villányi, soproni vagy éppen burgenlandi tétel. Mivel a Vízöntő többnyire extrovertált, és szereti széles baráti körével közösen boncolgatni az élet kérdéseit, így az igazán különleges, például szűretlen vagy derítetlen bor lesz az, amivel könnyebben talál majd válaszokat is.

Aktuális kedvencünk: Bott Frigyes, Rare 2016 (amfórás olaszrizling)

Ha a teljes év borhoroszkópjára is kíváncsi vagy, kattints IDE!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása