Winelovers

Így csinálj pénzt parafadugóból!

Miért nem gondoltam rá eddig...

2018. január 18. - Winelovers

parafa_szines_istock.jpg

Szerencsére nem vagyok az a típusú ember, aki mindenféle kacatokat gyűjtöget. Igyekszem rendet tartani magam körül, de a parafadugóktól, különösen a szépektől, nehezen válok meg. Jól mutatnak képkereten, üvegbe töltve, és mint kiderült, pénzt is lehet vele keresni – és ez nem vicc. 

Persze hiába gyűlnek – a konyha több pontján is – a világ legjobb borzáró elemeként számon tartott parafadugók, sosem kezdtem velük semmit. Tervek mindig voltak, de a kivitelezés valahogy elmaradt. Aztán olyasmibe futottam bele a világhálón, amit pontosan nekem találtak ki. 

Felmentem ugyanis az eBayre. 

Lehetőséget találtam arra, hogy a parafagyűjteményem a leginkább megfelelő kezekbe kerüljön úgy, hogy még én is jól járok vele: a privát kollekciómat el tudom adni. Lehet szintetikus, természetes, pezsgős, vagy híres bordeaux-i pincészeté, mindenféle dugóra van vevő. A lényeg az, hogy minél több legyen, hiszen így tud majd bármit is kezdeni vele egy iparművészetben jártas, vagy kreatív hobbit űző ember. 

 

Úgy nagyjából 20 és 50 forint között mozog egy dugó ára, így a 100 darabos gyűjteményedért jó esetben 5000 forintot is elkérhetsz. Most pedig, mivel pontosan tudom, hogy nálad is egyre gyűlnek a parafadugók, elárulom a lépéseket, hogy sikeresen pénzt varázsolhass belőlük. 

parafadugok_elado.jpg

1. Válogass!

Nem baj, ha csak szintetikus dugókat töltesz fel, de akkor legyél következetes, és tényleg ne legyen köztük egyéb típusú borzáró. Mixeket árulni nem szerencsés, hiszen aki keres, az konkrét típust keres. És igen, minden típusú dugóra van érdeklődő!

2. Jellemezd!

Érdemes azt is kiemelned a hirdetésedben, hogy pontosan milyen kategóriájú parafadugókat kínálsz. Ha mindegyik egy adott pincészeté, vagy borvidéké, esetleg borstílusé, azzal külön sikert érhetsz el. Minél speciálisabb, annál jobb. 

via GIPHY

3. Ne árazd túl!

Lehet, hogy például az eszmei értékük miatt neked jóval többet érnek azok a dugók, de hidd el, másnak csak sima parafadugók. Úgyhogy ne szállj el az árakkal: légy realista. 

+1 First-Class Mail

Az sem mindegy, hogy milyen szállítási opciót választasz. A First-Class Mail például a legolcsóbb szállítási költségeket tartalmazza, amennyiben nem megy a csomag súlya összesen 450 gramm fölé. Ez azért biztosan elég lesz jónéhány (száz) dugó feladásáig. 

Ha azon emberek közé tartozol, akik inkább megtartanák a dugókat (mert mondjuk emlékek fűznek hozzá), akkor kövesd a Winelovers blogot; hamarosan kreatív parafa-felhasználási tippekkel is jelentkezünk!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása