Winelovers

Szupertoszkán bor az Év Esküvőjén?

Harry herceg és Meghan Markle nem bízza a bort a véletlenre

2018. február 12. - Winelovers

meghan_harry_wine.JPG

Tény: Harry herceg és Meghan Markle esküvője mellett nem lehet csak úgy egyszerűen elmenni. És ahogy elkezdődött a visszaszámlálás (már kevesebb, mint 100 nap van hátra!), úgy gyűlnek egyre a kérdések az év legizgalmasabbnak tűnő lagzijával kapcsolatban. Az ott felszolgál borokról már most szivárognak ki infók, úgyhogy gyorsan tovább is adjuk nektek. 

Borítókép forrása

Rengeteget számít egy-egy italfajta, márka, borstílus vagy borvidék marketingjének, hogy milyen eseményeken szolgálják fel, vagy éppen kik fogyasztják az adott italt. Nem véletlenül ugrott meg a cognac népszerűsége Busta Rhymes dalának hála ("Pass the Courvoisier"), és persze a champagne házak között is komoly előnyre tesz szert az, amelyik az Oscar gála vendégeinek szomját olthatja (a Piper Heidsieck tavaly például 12.000 pohár pezsgőt szolgált fel).

 

A Wine Enthusiast cikke szerint a 2018-as Év Esküvőjén viszont nagy eséllyel fognak olasz, francia, argentin, illetve oregoni borokat is kóstolni a vendégek. 

rachel-zane-episode-9-season-5.jpg

A Brilliáns Elmékben (Suits) is láttuk már borozni

Markle kisasszony – már megszűnt – blogjának nem véletlenül volt The Tig a neve. A híres szupertoszkán bor, a Tignanello után elnevezett weboldal az élet apró örömeire (is) fel kívánta hívni a figyelmet, így például a tápláló ételekre és nagyszerű borokra. Az ikonikus olasz tétel egy sangiovese alapú házasítás, cabernet franc-nal és sauvignon-nal kiegészítve. 

A bor egyértelműen a prémium ligában szerepel, ennek megfelelően nem olcsó: egy palack nagyjából 22.000 forintnál kezdődik. A borszakírók és -kritikusok rendszeresen kitűnőre értékelik, és arról a borbirtokról származik, amelyik elsőként járult hozzá a toszkán borok reneszánszához úgy 40-50 évvel ezelőtt (ugyanis akkor még a sangiovese a mennyiségről, és nem a minőségről szólt): azaz az Antinori-tól. 

up_tignanello_packshot_3_big_8.jpg

Az ikonikus bor. Fotó forrása

Harry herceg menyasszonya egy korábbi, a Delish magazinnak tett interjúja során elárulta:

Kedvenc desszertje a bor. 

Nekünk pedig Meghan az aktuális kedvencünk. Hogy miért? Mert nagyon is jól ismeri a borokat, és pontosan tudja, hogy mit szeret: az imádott Tignanello mellett egy-egy argentin malbec, bordeaux-i cabernet vagy oregoni pinot noir is gyakran szerepel bevásárló listáján – így nagy eséllyel fogják felszolgálni ezeket Az Esküvőn is. Emellett az is kiderült, hogy nyáron viszont kizárólag rozét fogyaszt, pláne amikor egy egész napot barátaival tölthet. 

Tipp: ha itthon is elérhető alternatíváját keresed a fenti boroknak, íme a tippjeink a Winelovers Webshopról:

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása