Winelovers

Ezek a borok fogják feldobni az olimpiai közvetítéseket

Pláne, ha újra meg kell nézzük Elizabeth Swaney lecsúszását

2018. február 21. - geriadam

 korcsolyazo_pincer.jpg

A téli olimpia – a versenyzőkkel ellentétben – nekünk nézőknek egyértelműen a szórakozásról szól. És miért ne lehetne halmozni az élvezeteket? A közvetítések alatt nyugodtan bontsunk fel egy palack finom bort. 7 sportághoz választottunk 7 bort. Kipróbáltuk a párokat, nekünk bejöttek!

Borítókép: weather.com

Műkorcsolya: gyöngyözőbor

A műkorcsolya egyszerre elegáns és varázslatos. Szikrázik, pezseg a jég az olimpikonok lába nyomán. A habzóbor tökéletes választás a verseny alatt és után is, amint az eredményhirdetéskor emeljük poharunkat a győztesre.

Ajánlott bor: Gere Fehér Frici Gyöngyözőbor 2016

Curling: rozé

A rozé tökéletes választás, ha az ember valami könnyedre és vidámra vágyik. Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy a curling az a sport, amit nem véresen komolyan űznek, hiszen a győzelem éppen akkora teljesítmény, mint bármely más sportágban. Mégis, mivel a téli olimpia sakkjának is tartják a curlinget, ez is azt mutatja, hogy nem a fizikum, a testi erő dominál. A nézésébe meg aztán pláne nem szokás belefáradni. Szóval jöjjön ehhez egy rozé.

Ajánlott bor: Balla Géza Rosé Cuvée 2017

via GIPHY

Alpesi sí: chardonnay

A chardonnay-t sokan simulékony bornak tartják, pedig egy igazán szép chardonnay, ha kinyílik, citrusok, fűszerek és virágos aromák bombájaként robban a szánkban. Olyan, mint az alpesi sízők, akik lassan indulnak, majd fokozatosan gyorsulva érnek el lélegzetelállító sebességet a célig – egyre nagyobb feszültséget csempészve a versenybe.

Ajánlott bor: Figula Chardonnay Barrique 2015

Gyorskorcsolya: szürkebarát

A szürkebarátból is a friss, gyorsan fogyasztható, gyümölcsös tételeket ajánlunk – olyanokat, amik a gyorskorcsolyázók könnyed de mégis szélsebes mozdulataihoz remekül passzolnak. Hidd el, élvezet lesz egy pohár szürkebarát mellett nézni a versenyzők suhanását.

Ajánlott bor: Laposa Borbirtok Szürkebarát 2016

Figyeljétek a 22-i műsort, mert a rövidpályás gyorskori számban Shaolin Sándor Liu és Keszler Andrea is szerepelni fog! 

Snowboard: merlot

A merlot valódi arcát az érlelt, testes borok mutatják meg. A snowboardozás sem az anyámasszonykatonák sportja, nagyfokú felkészültséget és koncentrációt igényel – akárcsak egy szép, érett merlot. Ez a bor ráadásul az egész közvetítés alatt éberen tart, egyetlen pillanatot sem fogsz elmulasztani.

Ajánlott bor: Szőke Amerlot 2012 

Jégkorong: bikavér

A hoki a téli olimpiák küzdősportja, egyfajta bikaviadal, ahol forr a vér, füstöl a jég. Egy jó bikavér éppen ilyen ütős tud lenni. Ráadásul, mivel nem lehet csak úgy felhörpinteni, bőven kitart három harmadon keresztül.

Ajánlott bor: Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged 2012

via GIPHY

Síakrobatika félcső: Stroh rum

A síakrobatika félcső alapvetően egy izgalmas és látványos sportág. A 80% alkoholtartalmú rumot inkább csak arra az esetre ajánljuk, ha éppen a magyar Elizabeth Swaney-nak a pillanatok alatt világhírűvé lett minimalista lesiklását csípjük el. Amire jó esély mutatkozik, különösen az év végi bakiparádékban...

Tipp: minden itt javasolt bort, és még sok száz másikat is megtalálsz a vadiúj Winelovers Webshopon!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása