Légy te is párlat-pro!

Szánj rá hat estét, és mindent tudni fogsz

2018. március 20. - Winelovers

oreg_holgy_ital_istock.jpg

Mennyire ismered a párlatokat? Tudod, hogy mit jelent a párlat, a likőr, vagy a vermut kifejezés? Szerinted melyik a világ legdrágább röviditala? És azt tudod, hogy mik a legfontosabb koktél alapanyagok? A kvíz után kiderül. 

Bár lehet, hogy te még meg sem születtél, amikor a Cocktail film debütált Tom Cruise-zal, de talán azóta már láttad a tévében – és érted, hogy miért akart akkor mindenki mixer lenni. A (minőségi) röviditalok szexivé válásához hosszú út vezetett, és hidd el nekünk, a hozzáértés még annál is szexibb. Nem csak a borokkal árt képben lenni, hanem a párlatokkal is. 

Nem is csodálkozunk, hogy a Borkollégium, a vezető hazai boriskola most több alkalmas párlat-tanfolyamot hirdet.

Ez azért nagy dolog, mert a minőségi röviditalok trendibbek, mint valaha (köszi, speakeasy bárok és jóképű mixerfiúk!), a tanfolyamon pedig fény derül a párlatok és a koktélkészítés kapcsolatára is. Minket igencsak felcsigázott a téma, legalább annyira, mint amikor rájöttünk, hogy mennyire király ital például a pink gin, ráadásul a klasszikus WSET tanfolyamoknak sajnos már nem része ez a témakör, így ott már biztosan nem fogunk ezekről a különlegességekről tanulni (sem kóstolni).

Most viszont 6 estét rászánva a világ összes jelentős párlatfajtáját megismerheted, mégpedig 48 tételen keresztül (lesz például Courvoisier XO, Barcelona Dry Gin, Beluga Noble Vodka  – sőt, még Gin Darnley's View is). Tudsz ennél jobb lehetőséget arra, hogy te is párlat-pro legyél? 

Következő kvízünkben végre feltérképezheted tudásod: minden tudsz a párlatokról? 

 

A Párlat tanfolyamról bővebben ITT olvashatsz. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!