Winelovers

Kifizettetnéd az összetört borospoharat a vendégeddel?

Ez a brit após benyújtotta a számlát, közel hatvanezer forint értékben...

2018. május 09. - Winelovers

lany_rozsaszin_problem_torott_pohar_buborek_istock.jpg

Mindig van új a nap alatt. Most éppen olyasmire bukkantunk, amiről hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk rajta. A ti véleményetekre mindenesetre rettentő kíváncsiak vagyunk. 

Történt ugyanis, hogy egy asszony nemrégiben 156 fontos (közel 60.000 forint!) számlát kapott rokonától (nem is akármelyiktől), miután annak otthonában véletlenül összetörte a borospoharát. 

A történet már a legelején izgalmas, ugyanis egy éppen öt hónapos terhes kismamáról beszélünk. Párjával négy éve vannak együtt, és jó viszonyt ápolnak minden családtaggal. Egyik hétvégén aztán elindultak férjével anyósát és apósát meglátogatni, amikor egy kis – szerintem teljesen banális – baleset történt:

Leesett és összetört egy borospohár.

via GIPHY

Előfordul, mondanád. De. Az eset a terhes hölgy "sara", ő borította fel véletlenül a poharat, amit az incidenskor állítólag egy vállrándítással elintéztek férje szülei – bár, mint kiderült, igen drága, csúcsminőségű pohárról volt szó. Néhány napra rá viszont érkezett egy email az apóstól, amiben ezt írja: 

Nyugodtan küldd el a 156 fontot erre a számlaszámra, ha kényelmesebb, mint megvenni a borospoharat.

A hölgy ezt olvasva először persze sokkot kapott, aztán arra gondolt, hogy apósék biztos viccelnek. Végül rá kellett jönnie, hogy szó sincs tréfáról, már csak azért sem, mert egyáltalán nincs is humorérzékük... Mint ahogyan gavallér jellemük sincs. 

via GIPHY

A sztorit ugyanis tovább fokozza, hogy anyós és após jólétben és stabil anyagi háttérrel tengetik napjaikat, míg a kismama és férje már kevésbé. Főhősünk elárulta, szíve szerint egy egyszerűbb, Amazonról rendelt 20 fontos (kb. 7000 Ft) borospohárral szeretné pótolni az eltört darabot, és ezt egy terhes kismamáknak szóló fórumon fel is vetette. Aztán elkezdtek jönni a reakciók, többnyire arról, hogy a hozzászólók szerint is ez lenne a jó megoldás, már csak azért is, mert akkor és ott apósék nem jelezték a problémát. 

Mások szerint egyszerűen továbbítsa férjének a kínos mailt, megint mások pedig azt írják, milyen érdekes, hogy a szülőknek van pénze ilyen exkluzív pohárra, mégsem elég nagyvonalúak a saját családjukkal... Van, aki szerint a papa kicsit passzív-agresszív. 

Olyan kommentek is jöttek, hogy teljesen egyértelmű, hogy ha valakinél kárt okozunk, azt magunktól felajánlva segítünk kijavítani, pótolni, és ez alól senki és semmi sem kivétel. 

Te mit gondolsz erről? 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása