Winelovers

Roger Federer tenisz helyett bepezsgőzött

Itt a Greatness Since 1998

2018. május 29. - geriadam

federer_moet_1800x1200.jpg

Az éppen zajló párizsi Roland Garros nyílt nemzetközi teniszbajnokságon ugyan nem ragadott ütőt, mégis Roger Federer vitte el a show-t a francia fővárosban.

Roger Federer, minden idők legnagyobb férfi teniszezője éppen 20 éve van a pályán, ráadásul évek óta a Moët & Chandon nagymultú francia pezsgőház nagykövete. Így nem volt kérdés, hogy ebből az alkalomból valami nagy durranással készülnek a felek.

Nos, a nagyon exkluzív eseményre bejutott szerencséseknek nem is kellett csalódniuk. A Roland Garros teniszverseny kezdetére időzített bemutatón egy igazi ritkaság debütált.

A "Greatness Since 1998" névre keresztelt pezsgő különlegességét az adja, hogy Federer kézzel hímzett kézjegye és egy második felirat is felkerült a palackra:

Az álmok igenis valóra válnak

A teniszsztár ezekkel a szavakkal kommentálta, amikor idén februárban újra világelső lett a ranglistán. A pezsgőből mindössze 20 példány készült, a teljes bevétel a teniszlegenda jótékony célokat támogató alapítványához kerül.

moet_federer.jpg

Az 1998-as évjáratú, Grand Vintage Collection sorozathoz tartozó pezsgőben a szőlőfajták aránya 40% chardonnay, 35% pinot noir és 25% pinot meunier, száraz, brut stílusban készítették el és 18 éven át érlelték. Megkóstolni sajnos nem volt szerencsénk a folyékony kincset, ám kiderítettük, hogy klasszikus, karcsú és precíz karakterjegyelet mutat. Komplexitását kandírozott körte, fehérhúsú barack és narancs, ásványos és virágos jegyek, mint a jázmin vagy a hárstea aromái adják meg. A ritka ereklye egy palackjának

ára 19 998 euro, vagyis átszámítva közel 6,5 millió forint.

 

Természetesen az esemény helyszíne is méltó volt az ünnepség rangjához: a sztárséf Yannick Alléno három michelin-csillagos Pavillon Ledoyen éttermének kertje fogadta a vendégeket. Az ünnepségen további sportnagyságok is megjelentek. Ott volt például Stefan Edberg svéd teniszező, aki ugyan 1996-ban akasztotta szögre az ütőjét, tehát nem játszhatott Federer ellen, viszont ő maga is korszakos zseni volt. Részt vett még többek között Henrik Lundquist svéd olimpiai és világbajnok jégkorongozó és Dan Carter új-zélandi rögbisztár is.

Ha akarod, június 16-án egy kicsit te is úgy érezheted, ott voltál ezen az igazán exkluzív bemutatón a sok sztár között. Ehhez nincs más dolgod, mint eljönni a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolóra és a Champagne-teremben megkóstolni az emltett Grand Vintage Collection 2008-as évjáratát.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása