Winelovers

Apák napja? No para!

Íme 6 jó bortipp 6 apa-típusnak

2018. június 14. - ferenczicsilla

apak_napja_istock.jpg

Szűk száz éve létezik az az alkalom, amikor az apukákat világszerte ünnepeljük. Itthon június harmadik vasárnapjára esik, és bár jóval kevesebbet hallunk róla, mint az anyák napjáról, a méltatást legalább annyira megérdemlik. Isten éltesse hát az összes apa-típust, akiknek most személyre szabva ajánlunk príma borokat. 

Nekem, lánynak, az édesapám szinte szerelem. De tényleg. Ő véd(ett) meg mindentől, ő segít(ett) mindenben, és persze az ő illata a legfinomabb a világon. Szerencsére szereti a jó bort, úgyhogy mindig meg is lepem valami különlegességgel, ám ezen a napon nem kevesebbet, mint a legjobbat érdemli. 

Így válassz bort apudnak

Bár minden apuka különleges és egyedi, mi mégis megpróbáltuk a legfőbb típusokat sorra venni és személyiségük szerint a lehető legjobban passzoló bort ajánlani számukra. Ugyanis az a legjobb apák napi bor, ami a legjobban illik az ünnepelthez. Lássuk hát!

1. A kalandvágyó haver-apa

Ő az, aki a legjobb haverod – szó szerint. Ugyanis minden újdonságra nyitott, simán elmegy a Soundra, kipróbálja veled a bungee jumpingot, de tényleg, bármi őrültségben lazán benne van. Vele könnyű dolgunk van: minden olyan bornak örül, ami izgalmas és felfedezésre vár: legyen az egy ismeretlen borvidék, fajta, vagy stílus bora. 

Ajánlatunk: Sándor Zsolt Bükki Zweigelt 2015

2. A hagyományőrző retro-apa

Klasszikus apafigura; ő a szó szerint vett kenyérkereső a családban, aki megtanított téged a jó és rossz közti különbségekre, és akinek köszönhetően minden karácsonykor a család is összegyűlik nálatok. Sokat dolgozik, te vagy neki a legfontosabb, úgyhogy ezt a lehető legkomolyabb hagyományokkal rendelkező, nagybetűs borral érdemes meghálálnod. Ilyen például egy gyönyörű tokaji aszú. 

Ajánlatunk: Szent Tamás Aszú 2013

3. Az alkotó kreatív-apa

Először is extra kreatív: legyen szó barkácsolásról, farsangi jelmez fabrikálásáról vagy házépítésről, egyszerűen minden arannyá válik a kezei között. Kicsit néha úgy is érzed, egészen más világban él és gondolkozik, aztán mégis minden a helyére kerül, és megtaláljátok a közös hullámhosszt. Válassz neki olyat, amire soha nem gondolna, és ami akár meghökkenti őt: például egy narancsbor vagy éppen egy pét-nat. 

Ajánlatunk: Hummel Góré Hárslevelű (narancsbor) 2015

4. Az engedékeny oké-apa

Elég liberálisan nevelt téged, tulajdonképpen bármit megtehettél, mert szinte mindent rád hagyott. Hogy ez jó-e, vagy sem, azt nem tisztem eldönteni, de az tény, hogy az ilyen típusú édesapákat könnyen meglepheted, és nem azért, mert úgysem meri majd azt mondani, hogy az ajándékod nem tetszik neki. Ő ugyanis a figyelmességednek örül.

Ajánlatunk: Laposa Apukám Világa 2016

5. A karizmatikus szuper-apa

Érte a legtöbb nő odavolt fiatal(abb) korában (talán még most is), édesanyáddal az élen. Ma is, ha megjelenik valahol a frissen vasalt öltönyében, őszülő halántékával és átható pillantásával, szinte megáll az idő és mindenki csak őt figyeli. Általában a legmodernebb technikával (telefon, tablet, ipod, stb) van felszerelve, és bizony néha még neked is tud újat mutatni a tech világban. Most viszont rajtad a sor, hogy mutass egy nagyot! 

Ajánlatunk: Veuve Clicquot Brut Magnum

6. Az idealista könyvmoly-apa

Nos, az ő közelében biztosan mindig akad egy jó kis olvasnivaló. Ez a típusú apuka imád elmélkedni, imádja a történelmet, a rejtvényeket és rejtélyeket is. Kitűnően karbantartott agyának fogaskerekeit előszerettel használja, sokat is segített neked gyerekkorodban a töri leckével. De ha most nem (csak) könyvet vennél neki, akkor van tippünk egy jó kis borra is.  

Ajánlatunk: Weninger Kékfrankos Steiner 2013 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása