Winelovers

Ginnováció: folyadékból gőz

Ráadásul pont jókor jött a nullkalóriás változat

2018. július 05. - Winelovers

ediblemistgin.jpg

A bikiniszezon betörésével nem árt figyelni arra, hogy mit kortyolunk el este a naplementében. Egyrészt a fröccs kiváló választás, ugyanakkor vannak más csípő-kímélő alternatívák is. Például ez a vadiúj gin, ami alacsony kalóriatartalmával verhetetlen, bár tény, hogy nem csak ebben különleges. 

Borítókép: thesourceinspires.com

Mindig csillogó szemmel figyeljük a felbukkanó újdonságokat, legyen az egy kék bor, egy lapos borosüveg, ami befér az ajtód levélnyílásán, vagy éppen valamilyen speckó gin, ha már ez az ital most úgyis fénykorát éli.  

ITT például írtunk már a pink ginről, de most még izgibb változatába botlottunk. A gond csak annyi, hogy igazából nem meginni kell a gint, hanem belélegezni. 

via GIPHY

A brit Whitley Neill (párlatokat gyártó) cég a Lick Me I'm Delicious rendezvényszervező céggel közösen piacra dobott nem is egy, hanem három "elpárologtatott" gint, a közelgő World Gin Day (július 9.) jegyében. Ezeket egyelőre londoni bárokban lehet megkóstolni, de gyanítom, hamarosan hozzánk is eljut ez az újdonság is.

A különlegesség elfogyasztásához kell egyrészt az a gömb formájú installáció, amiben felszolgálják a párolgó gint; másrészt egy szívószál, aminek segítségével könnyedén "belekortyolhatsz" ebbe a finom füstbe. A variációk között három ízt találunk: London dry gin, málnás gin és rebarbarás-gyömbéres gin. 

A Whitley Neill egyébként is élen jár a "ginnováció" terén, a speciális gömbökkel pedig igazi élményt nyújthatunk a különlegességre vágyóknak úgy, hogy közben az ember a lehető legtisztább formájában találkozik a különféle ízekkel. És ez pedig lebegő, belélegezhető köd.

- árulta el Adam Georgiou brand manager. 

Te kipróbálnád? 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása