Winelovers

Milyen rozé vagy te?

Ne vegyél le bármit a polcról, csak ami hozzád passzol

2018. július 12. - Winelovers

rozsaszin_lany_sarga_ruha_borospohar_1800x1200.jpg

A személyiséged alapján még azt is meg tudjuk mondani, hogy milyen rozé illik hozzád. Mert ahogyan az emberek, úgy a rozék között is van különbség – például termőterület, szőlőfajta, vagy a borász döntéseitől függően. 4 személyiségtípusnak ajánlunk 4 karakteres rozét.

1. Kedves és népszerű: pinot noir rozé

via GIPHY

Tiszta és friss személyiségedhez hasonlóan barátságos és könnyen érthető rozé illik. Olyan, ami nincs túlkomplikálva, olyan, ami hozza a várt pirosbogyós-gyümölcsös ízeket. Pontosan ilyen a rozék királynője, az az igazi epres, különösen könnyed, élénk savú pinot noir rozé. 

Például: Haraszthy Pinot Noir Rosé 2017

2. Rafinált és tekintélyes: szekszárdi fuxli

 </p

via GIPHY

Mélyebb színű rozé – sőt, tulajdonképpen ez egy siller – a komolyabb karaktereknek. A fuxli egyfajta hungarikum, hiszen jellemzően kadarkából vagy kékfrankosból készül. Vibráló, fűszeres, pikáns, szamócás aromákkal, finom fanyarsággal és éppoly maradandó kortyokkal gyönyörködtet, mint amilyen maradandó benyomást teszel az emberekre. 

Például: Takler Fuxli 2017

3. Elegáns és ellenállhatatlan: provence-i rozé

via GIPHY

Diszkrét és visszafogott személyiségedhez halvány rózsaszínű bor illik. Ha belépsz a szobába, megáll a levegő, és egyfajta titokzatosság leng körül. Az epres-dinnyés és finoman minerális karakterű provence-i rozét pedig egyszerűen imádni fogod. 

Például: Figuiére, Rosé Le Saint André 2017

>>> Tudtad? A provence-i rozé a következő fajtákból készül: grenache, cinsault, syrah és mourvèdre 

4. Laza és különc: syrah rozé

via GIPHY

A legmélyebb színű rozé, mivel igencsak tanninos szőlőfajtáról van szó. Vaskos, tartalmas, enyhén füstös bor, eltér az átlagostól. Mint ahogy te is! Gondolj rá vörösborként, és edd pepperónis pizza mellé, picit melegebben szervírozva, mint az átlagos hűtőhideg rozét. 

Például: Weninger, Syrah Rosé 2016

>>> Olvass még többet a rozék eltérő stílusáról ITT!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása