Winelovers

Dobpergés: hamarosan jön a legnagyobb durranásunk

#winelovers100

2018. augusztus 03. - Winelovers

wl100_fokep_blog_1.JPG

Talán ti is láttátok már, hogy javában folynak a 100 legjobb magyar bort bemutató kiadvány, a Winelovers 100 munkálatai. Na de miről is szól ez a kiadvány? Mi köze hozzá egy Master of Wine-nak? Hogyan lehet hozzájutni a magazinhoz? És hol lesznek kóstolhatók a legjobb borok? Nyugi: elmondjuk.  

ITT már írtunk arról, hogy mi is történik a borverseny kulisszái mögött, most viszont, az idei bírálattal a hátunk mögött, még több részletbe be tudunk avatni titeket.

Július 24-től ugyanis 3 napon át Master of Wine által vezetett szakmai csapat kóstolta Magyarország legjobb borait, hogy aztán kiválassza azokat, amelyeket az ősszel megjelenő Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor kiadványban bemutatásra kerülnek. A szakemberek az első napon közel 100 bort kóstolnak.

Élvezetes a verseny, köszönhetően többek között a kóstolt borok, illetve stílusok sokszínűségének. Eddig magas pontszámok születtek, ami arra utal, hogy összességében jó a nevezett borok minősége. Izgatottan várom a folytatást

– mondta az első napon a Borászportálnak Caroline Gilby Master of Wine, a zsűri elnöke, akit a magyar borászok idén áprilisban megválasztottak a Borászok Barátjának.

Nem tudunk róla, hogy Master of Wine valaha vett volna részt hasonló magyar magazin elkészítésében. Caroline ráadásul abszolút magyar specialista, úgyhogy nagyon izgulunk az eredmények miatt!

Nagyon kellemes meglepetés, hogy az általános minőség kifejezetten magas. Nem csak a komoly, nagy tételek szerepelnek jól, de kifejezetten szép borokat kóstoltunk a kevesebbre hivatott szőlőfajtákból és azokról a borvidékekről is, amelyek nincsenek annyira rivaldafényben

– ezt már Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus, a Vinoport.hu és a Winelovers 100 kiadvány főszerkesztője mesélte, az első nap zárásaképp. 

A bíráló csapat tagja még hét WSET diplomával rendelkező nemzetközi borakadémikus (többen a Borkollégium oktatói), egyikük ráadásul Master of Wine hallgató. Azonos képzési hátterük biztosítja az egységes, elfogulatlan bírálatot – a teljes névsort egyébként IDE kattintva olvashatod el. 

via GIPHY

Íme pár érdekes adat az első napról:

  • a kóstolt tételek száma: 96 (37 száraz fehér, 9 rozé, 37 vörös, 9 aszú, 4 egyéb édes)
  • a nap legidősebb borának évjárata: 2008
  • a nap legdrágább borának bolti ára: 24 ezer forint

Jó hír!

Már most előjegyezhető az ősszel megjelenő Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor kiadvány, ami az idei év legjobb magyar borait gyűjti össze. Nincs más dolgod, mint ellátogatni a kiadvány hivatalos oldalára, és előjegyezni az újságot. Így biztosíthatod, hogy a listával a kezedben a jövőben mindig a legjobb boros élményben lesz részed.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott 100 legjobb borról nem csak írni fogunk, de hamarosan elérhetővé tesszük azokat az olvasók és érdeklődők számára. A legjobb tételek szinte kivétel nélkül bekerülnek a Borkollégium zsűritagok által vezetett mesterkurzusaira, illetve kóstolhatók lesznek a decemberi Winelovers 100 kóstolónkon is.

Szóval a visszaszámlálás elindult, de ez még csak a kezdet. 

Mostantól a megjelenésig a Winelovers 100 weboldal és Facebook-oldal folyamatosan jelentkezik a legújabb hírekkel, információkkal, cikkrészletekkel, sőt még a címlappal is, hogy tudjátok, mit kell keresnetek az újságárusoknál!
Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása