wade_wine_cellars.jpg

A 36 éves Dwyane Wade, a Miami Heat kosarasa, háromszoros NBA bajnok és 12-szeres All-Star válogatott alaposan belekóstolt a borok világába.

Címlapfotó: dwadecellars.com

Az régóta köztudott Dwyane-ről, hogy szereti a jó borokat (a lenti képen három nem kevésbé híres játékostársával borozik), 2014 óta azonban nagyban játszik. Ekkor fogott össze a kaliforniai Napa-völgyben borászkodó Pahlmeyer családi pincészettel, hogy elkészítse saját borát. Első bora, a Wade Cabernet Sauvignon Napa Valley 2012 Kínában mutatkozott be 2015-ben.

carmelo_lebron_dwayne_chris.jpg

A legnagyobb NBA-sztárok boroznak: LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony és Chris Paul. Fotó: washingtonpost.com

A Wade Cellars-nak jelenleg két termékcsaládja fut. A zászlóshajó a Wade, ahova az említett cabernet sauvignon tartozik (ebből most a 2014-es évjárat van forgalomban), illetve a Three by Wade (a kosárlabdára utaló szójátékot is megőrző fordításban: Wayde hármasa). Utóbbi sorozatban egy 2014-es kaliforniai vörös cuvée, egy 2015-ös napa-völgyi vörös cuvée és egy 2017-es rosé található.

A borok kapcsán a Wine Spectator készített a napokban egy izgalmas interjút a játékossal, aki elárulta, természetesen nem saját kezűleg készíti a borokat, már csak azért sem, mert egyelőre még kosárlabda-karrierjére koncentrál.

Amikor azonban ideje engedi, ellátogat a pincészethez és sokszor küldenek neki mintát is, amiket véleményez. Csapattársai szokták is ugratni, mivel mindig van nála 1-2 üveg bor.

Szép teljesítmény ez ahhoz képest, hogy elmondása szerint csak 28 évesen ivott először bort, egy könnyebb rajnai rizlinget, ami viszont egyből beszippantotta. A borászkodás nem tudatos döntés volt nála, egyszerűen olyan emberekkel találkozott, akik meggyőzték róla, érdemes belevágnia. Ezután talált rá Jayson Pahlmeyer családi borászatára. Kezdetben nagyon sokat edzette az ízlelőbimbóit, így szeretett bele a cabernet sauvignonba is.

Nem tudjuk, ki fertőzött meg kit, de tény, hogy Dwyane felesége, Gabrielle Union színésznő is készített már bort. 2014-ben, a JaM Cellars hathatós segítségével készítette el saját chardonnay-ját.

Lassan egyébként szinte már fel sem kapjuk a fejünket, ha egy újabb celebről derül ki a borimádata. A sportolók közül az utóbbi időben többek között Floyd Mayweather egykori ökölvívó elképesztő borosfaláról és Gianluigi Buffon olasz kapuslegenda nevét viselő borokról jelent meg cikk, előadóművész vonalon pedig Bon Jovi szolgált nemrég híranyaggal új rozéja kapcsán.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!