Winelovers

A legfontosabb, amire szükséged van most, az a fehérboros emoji

#whitewineemoji

2018. augusztus 15. - Winelovers

white-wine-emoji-final-hed-2018.jpg

A kaliforniai chardonnay gyorsan olyan fogalommá vált, mint a bordeaux-i vörösbor vagy provence-i rozé. A Kendall-Jackson nevű, Sonomában található pincészet éppen ezért 15 oldalas indítványban taglalja, miért van szüksége a világnak vörösboros mellett fehérboros emojira is. Egyébként szerintem egy rozés és édes boros sem ártana. 

Krisztus előtt 6000 óta játszik fontos szerepet a bor az emberek életében.  

– így kezdődik a jelentés. Ez már a folytatás: "Az Antarktisz kivételével minden kontinensen készítenek fehérbort, sok-sok ezer éve." Csakhogy ez nem egy borfogyasztási szokásokat elemző szakdolgozat, hanem a kaliforniai Kendall-Jackson borászat kérvénye arra vonatkozóan, hogy bevezessék a fehérboros emojikat. 

>>> A Chardonnay Go! óta nem volt ekkora felhajtás a fehérborok körül. 

via GIPHY

Úgyhogy fogták magukat, és megalkották a saját fehérboros emoji-jukat, majd benyújtották kérelmüket a Unicode Consortiumnak. Az alapos, 15 oldalnyi érvelés (amelyet ITT el is olvashatsz angolul) szerint igenis fontos, hogy telefonunk billentyűzetén legyen ott a chardonnay is (vagy sauvignon blanc, esetleg furmint). 

Szerintük az, hogy borból csak a vörös verzió van az emoji-k között, túlságosan általános. Jó annak, aki steak-et eszik, és hozzá cabernet-t iszik, hiszen azt könnyedén megoszthatja a világgal a megfelelő emojik társaságában. De mi van akkor, ha tengeri herkentyűket eszel és fehérbort iszol hozzá? (Amit jól teszel.) A rákot, polipot és halat még csak ki tudod posztolni, na de a hozzá párosított bort már nem...

Ez pedig gátolja az önkifejezést. 

via GIPHY

Ez a hiány nyáron még szembetűnőbb, ilyenkor ugyanis szívesebben iszunk fehérborokat. A fehérboros emoji szükségességét az is alátámasztja, hogy a jelenlegi (vörös)boros ikon a (nem is rossz) 233. helyen áll az összesen 2666 emoji használati ranglistáján. Ha pedig lenne fehérboros verzió is, még népszerűbb lehetne!

Tudtad? A Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay-je az utóbbi 25 év legtöbbet eladott chardonnay-je az USA-ban. Így talán érthető, miért fontosabb nekik az ügy, mint bárki másnak. 

Szavazz te is! Szerinted legyen többféle boros emoji?

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása