Winelovers

Így megy tönkre egy teherautónyi szőlő

:(

2018. szeptember 11. - Winelovers

kamion_szolo_felborult.JPG

Nem kevés kockázattal kell számolnia egy bortermelőnek, mielőtt még palackba kerülne a bor. A szüret környékén ráadásul nem csak a madarak, az őzek, de még az emberek is lelopkodhatják a szőlőt, és akkor még a természeti csapásokról (jégeső, tűzvész stb.) nem is beszéltünk. Na és mi van akkor, ha felborul a szőlőt szállító kamion?

Fotó: abc30.com

Az érett szőlőnél ilyenkor semmi sem értékesebb. 

Néhány napja viszont Kaliforniában egészen másfajta kihívással kellett szembenéznie a borászoknak. Az eset Közép-Kaliforniában történt, Fresno közelében: egy kékszőlőt szállító teherautó kanyar közben felborult az úton, az értékes termés pedig a földön landolt. 

A Paccar teherautó állítólag két olyan kocsit húzott, amelyekben a szállított szőlő eredete nem volt tisztázott, szóval picit tovább bonyolódik a dolog. 

Az a gyanúnk, hogy egyszerűen túl gyorsan hajtott a sofőr 

- mondta Victor Taylor a kaliforniai autópálya-rendőrségtől, ami elég logikusan is hangzik a látottak alapján. 

A sofőr egyébként szerencsére kisebb sérülésekkel és mindenféle büntetés nélkül megúszta a dolgot, ráadásul olyan közel történt a baleset a szőlőskertekhez, hogy egyből tudtak is intézkedni az épen maradt fürtökkel. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása