Winelovers

Kínai művész bújócskázik a Ruinart pezsgőháznál

Te megtalálod az embert a képen?

2018. szeptember 27. - Winelovers

ruinart1.jpg

Újabb collab van alakulóban: ezúttal a Ruinart cég talált meg egy kínai művészt, aki fotósorozatával igen erőteljes és hatásos módon hívja fel a figyelmet az ikonikus pezsgőháznál dolgozókra. 

Liu Bolint, az ifjú kínai művészt érte a megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhasson azzal a pezsgőházzal, amelyik az elsők között, 1729-ben jött létre (sokak szerint ráadásul konkrétan ez a világ legjobb champagne-márkája). Az együttműködés eredményeképpen olyan fotósorozat készült, amelyben a ház alkalmazottai saját munkájuk folyamatát mutatják be, saját környezetükben.

Így pedig a pezsgőkészítés minden egyes lépésébe bepillantást nyerhetünk, ráadásul nem is akárhogyan. 

Az emberi forma eltűnésével az előadó rávilágít a Ruinart sajátos technikáira és folyamataira. Megmutatja az anonim módon dolgozó nők és férfiak szakértelmét, kiemelve a Ruinart szoros kapcsolatát a természettel.

A cél tehát nem kevesebb, mint feltárni a láthatatlant, egyúttal bemutatni az ikonikus pezsgőháznál dolgozókat.

Amikor elkezdtem a Ruinartban végzett kutatómunkámat, megismerkedtem a világ legrégebbi pezsgőházának egyedülálló folyamataival és a történelmi hely kivételes szépségével, amely az UNESCO Világörökség része. Nagy hatással volt rám a csapat szakértelme és a természeti erőforrások felhasználása a pezsgőgyártásban. A Ruinart borászai anélkül hozzák ki a legjobbat a természeti adottságokból - a szőlőültetvényektől a krétapincékig -, hogy abban kárt okoznának. A fotósorozattal pedig ezt szerettem volna bemutatni. 

- magyarázza a művész.

És most jöjjenek a képek! 

#1

ruinart1.jpg

#2

ruinart2.jpg

#3

ruinart3.jpg

#4

ruinart4.jpg

#5

ruinart5.jpg

#6

ruinart6.jpg

#7

ruinart7.jpg

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása