Winelovers

Pucér szüretelők lepték el a francia szőlőföldeket

Így készül a natur(ista) bor

2018. október 12. - Winelovers

meztelenszuret_smiley.jpg

Arra hivatkoznak, hogy a naturizmus egy életforma, és ha más tevékenységeket is lehet pucéran űzni, miért lenne a szüret kivétel? Végül is...

Franciaország egyes területein még mindig tart a betakarítási időszak. Fontos pillanatok ezek a bortermelő számára, ilyenkor ugyanis közvetlen légkörben zajlik a munka, és alkalom nyílik a kollégákkal, ismerősökkel, barátokkal való találkozásra. A francia Crest községben, Puy-de-Dôme-ben néhány szüretelő az idei évben úgy döntött, hogy még fesztelenebb közegben fogja végezni a munkát.

Amint az a France Télévisions által sugárzott adásból látható, valóban naturista szüret zajlott Crestben. Október 2-án az újságírók elmentek találkozni azokkal a férfiakkal és nőikkel, akik úgy döntöttek, hogy pucéron szedik le a szőlőt.

Még a fogvacogtató 9°C-os hőmérséklet sem akadályozta őket abban, hogy ezt a tevékenységet annak legegyszerűbb (és számukra legtermészetesebb) formájában élvezzék. Ez egyébként a Francia Naturista Szövetség által immár második alkalommal megszervezett, úgynevezett "naturista szüret". A cél az előítéletekkel való leszámolás, hiszen nem csak a tengerparton lehet meztelen az ember (persze ott sem akármelyiken). Thierry Guillot, a Francia Naturista Szövetség elnöke elmondta:

Sokféle tevékenységet végezhetünk naturista szellemben, lehet akár biciklizni, akár teniszezni. A naturizmus egy életfelfogás.

Érdekes tény, hogy 2,6 millió ember gyakorolja a naturizmust, és imádják, hogy nincsenek a ruhák szűk és szorító kalodájába zárva. A meztelen szüretről készült videó pedig népszerűbb, mint gondolni merték. Lássuk hát! (Szigorúan 18 éven felülieknek szóló tartalom következik.)

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása