Winelovers

Mariah Carey vörösborral felejt

Új slágerében Caymus-t kortyol

2018. október 17. - Winelovers

mariah-carey.jpg

Négy évet kellett várnunk, de Mariah Carey végre új albummal jött ki, amiben ráadásul kiemelt szerepet kapott (dobpergés) a bor! Nem is akármelyik. 

A friss és ropogós új album első dala egy klasszikus szakítós ballada, a manapság oly divatos rövidítős címmel (GTFO), amelyben egyszer csak erre figyeltünk fel: "Might as well down this Caymus bottle", azaz hamarosan legurítja a Caymus Napa Valley Cabernet Sauvignon-ját. A dalszövegben és a videóklipben is helyet kapott az ikonikus vörösbor, hiszen a semmirekellő exét ezzel a csodálatos borral kívánja elfeledni. 

Nos, a Caymus borai valóban sok mindent elfeledtetnek, hiszen egy palackjuk (a wine-searcher szerint) átlagosan 84 dollárba (23.000 forintba) kerül. A kaliforniai Napa völgy cabernet-i magas minőségű, komplex, hosszan érlelhető tételek, fekete cseresznyés, szedres jegyekkel és finom, puha tanninokkal. A Caymus cabernet-i ráadásul csokis, vaníliás, cassis-os (feketeribizli likőr) aromákkal is büszkélkedhet, bevallom, én sem vetném meg a fogyasztását (szakítás ide vagy oda). 

caymus.jpg

Carey kisasszony maga is kiposztolta a Twitterre: "A Caymus 2014 az egyik abszolút kedvenc borom!", ami komoly reklámértékkel bír. Le is csapott rá a pincészet közösségi médiamenedzsere egy frappáns szóviccel: "Mariah + Caymus = We belong together" (utalva ezzel Carey korábbi gigaslágerére).

Chuck Wagner borász az Unfiltered-nek mesélte: "Néhány éve valóban nálunk járt a művésznő, és nagy örömmel kísértem végig a birtokon, illetve kóstoltattam vele néhány kiemelkedő tételt. Természetesen mindig visszavárjuk." Hozzátette: " Nagyra értékeljük, hogy a kreatív folyamatokat pont a Caymus segíti (olvasd el itt, miért leszel kreatív a bortól), és bár csak elképzelni tudjuk, hogyan is zajlik egy sláger megírása, talán nem is annyira különbözik egy bor megalkotásától."

A GTFO óta egyébként még egy slágere megjelent a "karácsony királynőjének", a With You, amiben ezúttal a bor helyett a cognac, pontosabban a Rémy Martin került említésre. Ám jöjjön most a fent említett sláger: 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása