Idén ezt fogjuk inni: forralt cider

Egy receptet is elárulunk!

2018. december 03. - Winelovers

mulledcider.jpg

Most, hogy végérvényesen beköszöntött a tél, kevés dolog tud jobban esni, mint egy forró ital. Idén a klasszikus sztárok, mint a forró tea, puncs vagy a forralt bor mellé befigyel egy újdonság is; mégpedig a forralt cider. 

Sheldon Cooper (Agymenők) is megmondta, hogy forró itallal kell kínálni azokat, akik szomorúak. Ez segít nekik megnyugodni, és növeli komfortérzetüket, ezzel pedig kizárólag egyetérteni tudunk. 

Persze a forralt borról nem feledkezünk meg idén sem, és a megfelelő mennyiségben fogyasztani is fogjuk. (Arról nem is beszélve, hogy a hajszínek között sincs idén trendibb, mint a #forraltbor szín.) De, mivel minden évben kell valami újdonság is, ezért megosztjuk veletek a mi kedvenc forralt cider receptünket, amit már teszteltünk is. 

Szerencsére nem csak finom, hanem egyszerű is. 

via GIPHY

Hozzávalók:

  • 2 liter jó minőségű cider
  • 6 szegfűszeg
  • 3-4 csillagánizs
  • 1/4 reszelt szerecsendió
  • 1 rúd fahéj
  • 1 narancs leve
  • 2 mandarin leve
  • 1 gránátalma magjai és leve
  • 4-5 kanál kristálycukor (opcionális)

Elkészítés:

Öntsd a cidert egy edénybe, és lassú tűzön kezdd el felmelegíteni. Add hozzá az összes fűszert és a gyümölcsök levét (a gránátalma magokat se hagyd ki), majd amint elkezd forrni a cider, húzd le a tűzről, és tedd félre 4-5 percre. Ezalatt kicsit be fog sűrűsödni, közben már kóstolgathatod is, hogy neked tetszik-e így. Nincs ugyanis kőbe vésve a recept, ha savanykásnak érzed, bátran adj hozzá kristálycukrot, sőt, a bevállalósak megszórhatják gyömbérrel és/vagy feketeborssal is, nagyon pikáns lesz!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!