Winelovers

DIY: készíts te is parafából díszeket!

A parafadugó tényleg mindenre jó

2018. december 05. - Winelovers

montazs_1660x776.jpg

Szeretjük ilyenkor kidíszíteni a lakást, ám az ünnepi dekoráció egy borimádónál nem fenyőalapú, hanem parafa-alapú díszeket jelent. Mutatunk is párat!

Egyszer voltam a Portugál Nagykövetség egy előadásán, ahol a parafa sokoldalúságáról meséltek, és megtudtam, hogy ma már különféle bútorok, de még padló- és falburkolat is készül parafából. Természetesen azonnal utána kellett néznem az áraknak, de sajnos amikor megláttam őket, le is mondtam a teljesen parafával borított otthonom gondolatáról. 

Egyéb alternatívákból viszont szerencsére Dunát lehetne rekeszteni. A DIY típusú (karácsonyi) díszek egyik legkreatívabban felhasználható eleme ugyanis a parafadugó, amiből tényleg mindent el lehet készíteni (anélkül, hogy fel kéne vásárold a hobbiboltok teljes kreatív készletét). Következzen most 6 jó tipp, aminek mi is nekilátunk idén decemberben.

Fali kulcstartó

il_570xn_1435596224_933d.jpg

Ebben az igencsak tetszetős darabban az a jó, hogy nem csak egyszerű fali dísz, de a világ legjobb kulcstartója is! Ha ugyanis szögeket is szúrsz bele, azokra már fűzheted is fel a kulcsaid, amiket ezután biztosan nem hagysz otthon, hisz a legjobb helyen lesznek! Így készítsd el: vegyél egy szép képkeretet és ragaszd tele hosszában félbe vágott parafadugókkal. 

Karácsonyfadísz

ornamentcork.jpg

Ennél cukibb karácsonyfa díszeket rég láttam! Színesek, vidámak és borosak - minden tökéletes. Kitalálhatsz bármilyen formát (nem csak a fentieket), sőt, akár egyesével is felakaszthatod kedvenc dugóidat a fára, a hatás ugyanis garantált! Így készítsd el: ha egy dugót használsz, akkor a tetejét szúrd át, ha pedig összeragasztod a parafa dugókat, akkor a legfölsőt szúrd át valami élessel, hogy azután átfűzhesd rajta azt a szép színes szalagot, amivel majd felaggathatod a fára. 

Hordozható kulcstartó

wind-cork-key-chain.png

Minden alkalommal, ha boros konferenciára (vagy egyéb boros gettogetherre) megyek, szívesen fogadom a repi termékeket, és mindig nagyon örülök a parafás kulcstartóknak is. (Az éppen aktuális ott szokott lógni a kulcsok között). Ha te nem vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy ilyeneket beszerezz, elkészítheted magadnak, ugyanis rendkívül egyszerű. Így készítsd el: csavard bele a parafadugódba a kis kulcstartókampót, helyezd rá a kulcskarikát, és készen is vagy!

Képkeret

wine_cork_picture_frame.jpg

Az első ötletünkhöz hasonlóan készül ez is, annyi különbséggel, hogy itt nincsen parafával borítva a belső rész. És mivel a legemlékezetesebb pillanatokat érdemes megörökíteni - pláne, ha borozás közben készültek -, van-e jobb annál, mint amikor a képkeretről a kedvenc boraid is eszedbe jutnak? Így készítsd: hasonlóan a fali kulcstartóhoz. Arra figyelj, hogy kettesével cserélődjön a vízszintes és függőleges felállás.

A világ legegyszerűbb dísze

cork-jar.jpg

Na ez az az igazán nekem való, itt ugyanis semmi más dolgom nincs, mint fogni egy szép befőttes vagy régi tejes üveget, kitisztítani és megtölteni a kedvenc dugóimmal. Voilá, kész is! Rakd a polcra, az asztal közepére, vagy az ablakpárkányra, mindenhol csodálatosan fog festeni. Ha igazán ünnepivé tennéd a hangulatot, rejts bele mini izzósort is!

Adventi koszorú

wine-cork-wreath-finished-up-close3-e1416925200890.jpg

Természetesen idén sem maradhat ki a borimádók asztal- és ajtódíszei közül a parafadugókkal díszített adventi koszorú. Az a legjobb benne, hogy olcsó, környezetbarát és a klasszikus verzióhoz képest jóval egyedibb, mégis ugyanolyan ünnepi. Számíts rá, hogy mindenki ilyet akar majd, ha meglátja nálad. Így készítsd: a megvásárolt koszorú alapra ízlés szerint ragaszd föl a kedvenc dugóidat, esetleg fagyöngyöt, csipkebogyót, fűszernövényeket, vagy narancsszeleteket. Mindenképpen gyönyörű lesz :)

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása