Winelovers

Karácsonyi ajándékkalauz borrajongóknak

Idén is van jó pár jó tippünk

2018. december 10. - Winelovers

wine_christmas.jpg

Nem kis fejtörést tud okozni karácsonykor egy borimádó ajándékának kiválasztása. Az ízléséhez, stílusához, vagy akár a tudásához mérten is lehet válogatni a borok, borkóstolók vagy éppen boros tanfolyamok között. Ezért is szűkítettük le nektek a kört 7 jó ajándékra. 

1. Ünnepi Pezsgő és Aszú Kóstoló

pezsgo_es_aszu.jpg

A 2018-as év végét egy igazán exkluzív kóstolóval koronázzuk meg. Az ünnepi hangulathoz pedig mi más illene jobban, mint a karácsony és a szilveszter sztárja, az isteni pezsgő és a még istenibb aszú?
 
Koccintsunk együtt az ünnepekre 2018. december 27-én a Buddha Barban, ahol több mint 40 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne Skybarban pedig térítés ellenében olyan neves házak tételeit érheted el, mint Roederer, Palmer és Telmont, de emellett Szepsy István borai is megtalálhatók lesznek. Csak rád vár Tokaj folyékony aranya és a világ legexkluzívabb itala! Részletek ITT

2. Borgasztronómia tanfolyamok

borgasztro.jpg

Nyitott és érdeklődő vagy az új ízek, új fogások és új bor-étel párok irányába, csak még nem tudod, hogyan is kezdj felfedező kalandokba? Azt már te is jól tudod, hogy a fogáshoz jól megválasztott ital nagymértékben fokozza az élvezeteket, de azt még nem, hogy milyen szempontok szerint párosítsunk borokat az ételekhez?
 
A vadonatúj, hat részes borgasztronómia tanfolyamon az alapoktól kezdjük az építkezést, hiszen a megfelelő bor-étel választás alapja az, hogy ismerjük azt, amivel dolgozunk: az alapanyagokat, a fűszerezést, a köretet, a mártást, az elkészítési módot, na és persze a szempontokat, ami alapján ehhez bort tudunk majd választani. Részletek ITT

3. Borok karácsonyra, mindenkinek

webshop_karacsony_slideer.jpg

Egy jó bor mindig szuper ajándék, nincs ez másképp karácsonykor sem. Az ünnepi hangulathoz pedig végre bátran választhatunk a szokásosnál tartalmasabb, egzotikusabb, különlegesebb tételeket is, vagy éppen egy olyan újdonságot, amiről már olyan sokszor hallottunk mostanában. 

Viszont tudjuk, nem mindenki viseli jól a tömeget. Ha ti is inkább elkerülnétek a karácsonyi káoszt a városban, rendeljetek bort online! Például a Winelovers Webshop karácsonyi ajánlatai közül, amit kifejezetten nektek, borimádóknak válogattunk össze. 

4. Belépő 2019 legexkluzívabb boros eseményére

Februárban érkezik a 14. Magyar Borok Bálja, ahol a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett a legjobb magyar borászok is képviseltetik magukat. A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elitétterem séfje komponálja a speciális borsorhoz. Neves fellépők produkciói, 100 bor, gasztronómiai különlegességek és természetesen tánc színesíti az estet, amelynek háziasszonya jövőre is Ördög Nóra lesz!

Gyémánt, platina, arany és ezüst báli belépőjegyek ITT

5. Boros tanfolyam voucher

bk_karacsony_1200x675_3.jpg

Ha inkább megajándékozottra bíznád a döntést, hogy a borismeret mely területén csiszolná tovább tudását, ez az ajándék neked szól. A Borkollégium utalványai ugyanis az alapfokú WSET tanfolyamtól elkezdve a kávékóstolás művészetén keresztül egészen a bormarketing témákig bármire felhasználhatók! Az ajándék gazdájának már csak választania kell. Az utalványok listáját ITT találod!

6. Borkóstoló utalvány

Fehérboros vagy vörösboros választék érdekli? Munka után lazulna vagy hosszabb hétvégi szórakozásra vágyik? Netán szakmabelinek ajándékoznál, akit érdekel az akár 200 tételes választék is? Bármilyen válasz is érkezik a fenti kérdésekre, biztosan meg tudod lepni szeretteidet, ha borkóstoló utalványt rejtesz a fa alá. Bízd rájuk a választást, hiszen 2019-ben is közel 30 kóstolóval várjuk a borkedvelőket Budapesten! Részletek ITT

7. Boros könyvek

lany_olvas_konyv_bor.jpg

Korábban a Vinoport összeszedte az aktuálisan legjobb külföldi könyveket, amik a már haladó szintűeknek szólnak. Ha viszont az, akit meglepnél, még a borokkal való ismerkedés elején jár, érdemes inkább a Borkollégium Bortankönyv, Világ borai vagy éppen a Bevezető jegyzet kiadványok közül választanod. Ezek ugyanis a történelmi Magyarország borvidékei és legelterjedtebb szőlőfajtái mellett a borokkal, borkóstolással kapcsolatos alapismereteket veszik számba. Részletek ITT

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! � 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása