Winelovers

Úgy vágott oda a francia újságíró Trumpnak, hogy kettőt csattant

2018. december 14. - Winelovers

herve_vs_trump_2_1700.jpg

Nem bírta tűrtőztetni magát, jól meg is mondta a magáét Hervé Lalau, francia újságíró. Donald Trump Tweet bejegyzésén akadt ki, nyilvános válasza kétszer szórakoztatóbb, mint gondolnánk. Jöjjön hát a görbe tükör!

Az újságíró és borszakíró teljes bejegyzése egyébként ITT található meg eredeti nyelven, a magyar fordítást pedig az alábbiakban olvashatod el.

Trump azt írja az eredeti tweetben: "Franciaország kitűnő borokat készít, éppúgy, ahogy az Egyesült Államok is. Az a probléma, hogy Franciaország nagyon megnehezíti a boraik eladását az USA-ban, túl magasak a vámok, miközben az Egyesült Államok megkönnyítené a francia borok dolgát, és alacsony vámokat számol fel. Ez nem fair, változtatni kell!"

trump.jpg

Erre érkezett az újságíró frappáns válasza: 

"Elnök úr, ön most nagyot téved, mert bár valóban komoly egyenlőtlenségek vannak, de nem ott, ahol ön gondolná. 

Először is, vámmal, vagy anélkül, de nincs szükségünk amerikai borokra itt Franciaországban (vagy legalábbis bízunk benne, hogy az importőrök és kereskedők pontosan ismerik a francia fogyasztók igényeit).

Mindamellett tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok már Washington, Jefferson és Franklin elnökök óta a francia borok legnagyobb piacát jelentik.

Hervé Lalau"

Te mit gondolsz, mennyire volt frappáns a reakció? 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása