Winelovers

2018 legmenőbb boros témái

Winelovers Blog Top 10

2019. január 01. - Winelovers

istock-1078268168.jpg

Hány kalóriás a bor? Hol mennyi borravalót illik adni? És hogyan oltott le troll vendéget egy étteremvezető? Összeszedtük, mely boros témák érdekeltek a legjobban titeket 2018-ban. Nem mindennapi érzés, hogy idén már csak tízezres olvasottság fölötti cikkek vannak az összegző toplistán. Köszönjük nektek, drága borimádók! <3

10. Borravaló etikett: hol mennyit illik adni?

Van, ahol 20% alatt kinéznek a helyről, máshol meg azzal sérted meg a személyzetet, ha apróval köszönöd meg a szolgáltatást. Adni vagy nem adni? Ezt a kérdést boncolgattuk. 

9. Erdély végre meghódította a világot!

A világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat ítélte oda a Hlatky-Schlichter Hubert és Veres István, erdélyi séf által vezetett Babelnek. 

8. A kéntől fáj a fejem?

Igaz-e, hogy a kén az, amitől borozás közben/után fáj a fejed? Vagy inkább az alkohol? Esetleg együtt a kettő? Netán ezek csak városi legendák? Nem árt tudni, hogy miért alakul ki, és hogy hogyan lehet megelőzni a fejfájást.

7. Kvíz: milyen bor illik a személyiségedhez?

Ha te is sokszor állsz tanácstalanul a boltok polcainak hatalmas választéka előtt, mert nem tudod, mi lenne az igazán kedvedre való bor, akkor töltsd ki az alábbi 7 kérdésből álló személyiségtesztet. Vajos fehér- vagy vörösboros vagy?

6. Idegesítő konyhai kellékek

Miért is használnánk olyan villát, ami jó erős, ha lehet olyanunk is, ami harmatgyenge, miközben inkább karkötőre hasonlít? És ugye: miért is ne választanánk olyan borospoharat, amelynek segítségével biztosra vehetjük, hogy leöntjük magunkat? 

5. Úgy vágott oda a francia újságíró Trumpnak, hogy kettőt csattant

Nem bírta tűrtőztetni magát, jól meg is mondta a magáét Hervé Lalau, francia újságíró. Donald Trump Tweet bejegyzésén akadt ki, nyilvános válasza kétszer szórakoztatóbb, mint gondolnánk. 

4.  Hány kalória van egy pohár borban?

Hogy a bor mennyire hizlal, az nagyon nem mindegy, pláne azoknak, akik szeretik jelentősebb mennyiségben fogyasztani azt. Tény ugyanis, hogy nem kevés kalória van egy pohár borban, viszont jó hír, hogy vannak remek alternatívák!  

3. 13 borsznob kifejezés, és jelentésük

Ki a borsznob? Milyen kifejezéseket használ? És mit jelentenek azok? Ha eddig nem mertél visszakérdezni egy-egy borkóstolón, akkor most megnyugodhatsz, mert elmagyarázunk pár fontos boros fogalmat. 

2. Étteremvezető ilyen elegánsan még nem oltott le troll vendéget

Nem könnyű egy étterem jó hírnevének megtartása. Az online értékelések egy pillanat alatt lerombolhatják azt, amit előtte akár évtizedekig is építgetett a tulajdonos, de legalábbis megkeseríthetik az ott dolgozók életét. Egy étteremvezető viszont példaértékű módon reagált egy trehány kommentre. 

1. Meg fogsz lepődni, melyik nemzet issza a legtöbb alkoholt

Az idei toplista első helyére egy újabb kutatás eredménye került, ahol ezúttal az derült ki, hogy mely nemzetek veszik magukhoz a legtöbb piát, és melyik az az ország, ahol soha semennyit nem isznak. Szerintetek Magyarország hol szerepel a sorban?

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása