Winelovers

Nincs ennél menőbb meló: Wine Angel

4 emelet magasból, bukfencezve hozza a borokat

2019. január 08. - Winelovers

wine_angel_1600x700.jpg

Ha a cím alapján elsőre nem tudod, miről is fogsz most olvasni, ne ijedj meg. Egy merőben új szolgáltatást mutatunk most be, egy amolyan álommelót, amihez némi kurázsi is kell. Meg persze az, hogy érts a borokhoz. 

Hol vannak azok az idők, amikor egy étteremben a pincér, miután felvette a borrendelést, lemegy a vendéglátóegység saját borospincéjébe/trezorjába, kinyitja az ajtót, kiválasztja a bort, majd felhozza azt a vendégnek? Nos, van, ahol ezek az idők már elmúltak. 

Egy több, mint 12 méter magas torony magasodik a Las vegasi Aureole étterem kellős közepén, nagyjából 10.000 palack borral a belsejében. A csupa-üveg monstrum különlegessége azonban nem csupán elképesztő mérete, hanem funkciója is: ebben töltik estéiket a borangyalok, azaz a Wine Angel névre hallgató sommelier-akrobaták. 

Bizony, ezek a lányok ugyanis nem csak a borhoz értenek, de jól bírják a magasságot is, és ezt minden este be is mutatják a Mandala bay-i étteremben. A szuper-sommelier-k feladata tehát így néz ki: érkezéskor felveszik védőruhájukat, karabinereiket, és indulhat is a műszak. Rendeléskor kapnak egy hatjegyű számot, ami alapján beazonsítják, melyik oldal melyik emeletén, és ott melyik sorban van a kiválasztott tétel, és már repülnek is föl érte. 

via GIPHY

A Mission Impossible 3 inspirálta tornyot - amely 1,2 millió dollárért épült föl - Adam Tihany, az erdélyi születésű, ma már New Yorkban élő belsőépítész és designer készíttette, aki elsősorban a vendéglátóipar területén tevékenykedik. Egyedülálló művét és a benne "röpködő" borangyalokat pedig sok ezer szelfi és fotó örökítette már meg, teljesen érthető módon.

Hiszen amikor a feszes dresszbe öltözött hölgyek felcsatolják karabinereiket, és elkezdenek a csupa-üveg komplexum belsejében felemelkedni, igazi showtime van. Bár nagyjából 2 perc alatt megtalálják és kihozzák a kód alapján beazonosított bort, néha még pár szaltó is belefér. A 3000 tételes választék és a különleges szervíz az egyik legtöbbet fotózott látványosságok között van Las Vegasban, úgyhogy ez esetben biztosan nem igaz a szlogen, miszerint "ami Vegasban történik, Vegasban is marad"

Íme egy videó a világ legjobb melójáról:

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása