Winelovers

Szerelmes borok Valentin (és más) napokra

Beszélnek a nevek és címkék

2019. február 14. - Winelovers

valentin_rajzolt_istock.jpg

Idén is eljött a nap, amikor gőzerővel keressük a megfelelő ajándékot szeretteinknek, szerelmünknek. Ilyenkor sokan a borban látják a megoldást, amit jól is tesznek. Az, hogy ki mit ad, alapvetően egyéni döntés, de az biztos, hogy a következő, romantikus címkés, illetve szerelmes nevű borokkal garantáltan telibe találsz. 

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy bombabiztos listánk szerelmes borokkal? Ezt figyeld! 

Kiss Attila, Renée Rosé 2017

kiss-attila-renee-kekfrankos-rose.jpg

Az egyik legszexibb rozé kékfrankosból, a Mátrából, Kiss Attilától. Légies, üde bor, tavaszi illatokkal és az érett szamóca ízével minden kortyban. Hűtsétek jéghidegre, majd töltsetek egymásnak belőle!

Merfelsz Pince, Esti Csók 2013

merfelsz-esti-csok-2015.png

Emlékeket idéző, gazdag vörös cuvée Szekszárdról, cabernet franc, merlot, zweigelt, kékfrankos és néró házasságából. A borba kortyolva buja, érett fekete bogyós gyümölcsök, finom hordófűszerek és szinte képpé összeálló emlékek dominálnak, az elejétől a végéig. 

Maurer Oszkár, Szerémi Szerelem 2017 (fehér)

maureroszkar.jpg

"Ha a szó mi ajkaidon nyílik lelked legszebb virágaiból fonódik, fájdalomba nem hajlék az én szívem. Mit nekem mennyország, ha ma itt vagy mellettem. Pompázatos csodái e pillanatnak, mi ez az élet belőled születnek. Legyen az szó érintés, vagy ez a két szép leánygyermek. A Szerémi Szerelem egy férfias és egy nőies bor házasítása, amely furmint és tramini fajtából készült. Muskotályos aromák, gyümölcsös ízek és szép savak jellemzik." 

Miklós Csabi, Szenvedélyes hétköznapok

szenvedelyes_hetkoznapok.png

Miért ne lehetnének a hétköznapok is szenvedélyesek? Ezzel a temperamentumos fehér házasítással (chardonnay és rajnai) például biztosan elérjük a célunkat. Már ha a szenvedély a célunk.  

Kamocsay Jr, CSÓK (a kő) Móri Töppedt Ezerjó 2017

csokako.jpg

Illatbomba, töppedt ezerjó Mórról, levendulás, sárgabarackos, lekváros aromákkal. Aki az édes ízeket preferálja, imádni fogja ezt a bort, amiben ráadásul egy kis huncut ásványosság is megbújik. Ettől lesz még izgalmasabb.  

Geszler Pince, Szerető 2017

geszler_1200x1685.jpg

Ez a móri chardonnay tényleg annyira csábító, hogy semmilyen más név nem is passzolt hozzá. Szokatlanul illatos, nagyon intenzív és fiatalos tétel azoknak, akik csábítani szeretnének. 

Demeter Zoltán, Szerelmi Selection 2017 Magnum

demeter_1000x536.jpg

A Valentin-nap legnagyobb durranása, szó szerint. Ebből a másfél literes palackból ráadásul mindössze 260 készült, a szakma legtöbbre tartott fehérboros hordójában. Gazdag, mézes-hársas illatok és ízek, szuper elegáns fa, és egy bor, amit akár 30 évig is érlelhetünk. Hosszútávra!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása