Winelovers

Ennél egy kis vörösbort?

Ezen a sváb találmányon pörög az internet

2019. március 14. - Winelovers

weinperlen.jpg

Elképzelted már valaha, hogy amikor este hazaérsz, nem pohárba töltöd ki az esti borod, hanem inkább belekanalazol a boros "konzervedbe"? Ha ezt most hirtelen nem érted, ne lepődj meg, csak olvass tovább! Bemutatkozik a legújabb boros innováció.

Fotó: Stoppel

Létezik egy kis dél-német borvidék, ahol van egy menő családi pincészet, benne sok-sok kreatív ember. Egyikük neve Daniel Kuhnle, aki a württembergi Kuhnle pincészet számára elég komoly hírnevet hozott nemrégiben: ő kapta ugyanis az idei legjobb start-uposnak járó, "s'Käpsele" díjat, amelyet Baden-Württemberg tartomány mezőgazdasági minisztere illetve fogyasztóvédelmi elnöke adott át neki, azaz Peter Hauk és Dr. Ing. Patrick Rapp személyesen. 

A 100%-ban bort tartalmazó kapszulát vegánok is fogyaszthatják, a külső burok ugyanis alginátból készül. Ezzel a találmánnyal egyébként 2500 euró ütötte Daniel markát a verseny négy kategóriájának egyik győzteseként. 

weinperlen_weiss.jpg

A finom, boros gyöngyök egyébként valóban gyöngyökre, vagy mondjuk kaviárra emlékeztetnek, amit kanál segítségével fogyaszthatunk el, de díszíthetünk is vele; ételeket és italokat egyaránt. Kuhnle még azt is javsolja, a fehérborokat és rozét tartalmazó kapszulát jól hűtsük le, ahogyan tennénk azt a borok esetében is. 

>>> Hogy mit hány fokon érdemes fogyasztani, arról ITT írtunk bővebben. 

A saját pincészetükből származó alapanyag mellett pfalzi és elbtali borból is készítenek gyöngyöt. A 200 grammos kiszerelés a jobb élelmiszerüzletekben, delikáteszekben, vinotékákban és online is megvásárolható (mégpedig itt: www.weinperlen.de.), és már hallani nemzetközi érdeklődésről is.

Te el tudnád képzelni, hogy így fogyasztasz bort? Vagy azt, hogy ezzel dekorálod ételeid, italaid?

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása