Winelovers

Speckó formájú üvegek, amik majd dekorációnak is jók lesznek

3+1 tuti tipp

2019. március 20. - Winelovers

bottle_glass_special.jpg

Néhány ital palackja már azelőtt képes lenyűgözni a fogyasztót, hogy belekóstolt volna annak tartalmába. Legyen az a különleges vonalvezetés vagy egy feltűnő szín, van, amin mindenképpen megakad az ember szeme. 

Egyre több és több italmárka törekszik a már egyébként is zsúfolt piacra valamilyen újdonsággal belépni. Nem véletlen, hogy a palackok külleme mára hasonlóan fontossá vált, mint a beltartalom, hiszen sok esetben az győzi meg a vásárlót, hogy leemelje a polcról. 

Azt például tudtad, hogy a Grey Goose palackok gyártója Sydney Frank azért palackozza ma már hosszúkás, 1,75-ös üvegebe a vodkát, hogy ezáltal mindenképpen a bárok felső polcaira, vagyis a leglátványosabb helyre kerüljön? 

#1

peerless.jpg

Itt van mindjárt a Kentucky Pearless nevű whiskey márka, ők egy olyan amerikai üveggyártóval dolgoztak össze, amelyik kizárólag luxusmárkáknak készít üvegeket például parfümhöz, kozmetikumokhoz. Szimpla kocsmákban nem is árulják az italt, csakis luxusplázákban. A palack annyira egyedi, hogy a formát és a designt le is védette a gyártó, a kerek, metálfényű kupakkal együtt.

Az ilyen különleges kialakítású üvegeknél ráadásul kétszer is meggondolja az ember, hogy utóbb üresen ne használja-e mondjuk vázaként, ami azért is remek dolog, mert végtelen mennyiségű szemetet termel az emberiség. Cordell Lawrence, a márka értékesítési vezetője azt is elárulta, nem egyszer látta már, hogy éttermekben ugyanezekből a palackokból kínálták a szűrt vízet a vendégeknek - ami hatalmas bók a designnak.

#2

partida.jpg

Míg a Kentucky Pearless első dizájnterve sikert aratott, addig a Partide Tequila csak sokadik próbálkozásra (600 terv ment végig a csapaton) találta meg a tökéletes üveg formát, ami végül tulajdonképpen egy hatalmas esőcseppre hasonlít. A végeredmény annyira kecses lett, hogy állítólag ma már több hölgy figyelmét kelti fel, mint férfiét. 

>>> Érdekel, hogy mi a különbség a tequila és a most igencsak trendi mezcal között? Kattints IDE!

A palackokon ráadásul a kortárs mexikói design dominál, és még egy azték madaras szimbólummal ellátott karkötő is jár az ital mellé, szintén az újrafelhasználhatóság jegyében. 

#3

italicus.jpg

Más üvegek, mint például a Italicus Rosolio di Bergamotto, viszont arra hivatottak, hogy történetet meséljenek. A római oszlopok mintájára készített olasz ital szinte tálcán kínálja az olasz kultúrát, a gyönyörű türkiz színéről pedig mindenkinek egyből az Amalfi-part jut eszébe. A dugó Bacchust, a bor istenét ábrázolja, és ha ez nem lenne elég, a palack keresztmetszete konkrétan egy félbevágott bergamotra (citrusféle) emlékezetet. 

+1 Hernyák Öthordós 

othordos.jpg

Ez a komoly párlat törkölyből készült és az Etyeken tevékenykedő Hernyák Laci munkája (vagy inkább szeme fénye). Náluk például jóval régebbre nyúlik vissza a párlatkészítés, mint a borászkodás, úgyhogy nagy becsben tartják a párlatok palackjait, még azután is, hogy kiürültek. Nincs annál szebb, mint egy ezekbe a csodás, kocka formájú üvegekbe helyezett friss csokor levendula!

A kitűnő és egyedi palackok listája itt persze nem ér véget, egyre több ilyennel találkozni, egyre több helyen. Márpedig a kívül-belül menő üvegeknél jelenleg kevés jobb ajándékot tudunk elképzelni.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása