Winelovers

Ilyen pózban még nem láttad Pinket fotón

A vagány csaj traktorra ült és maga szüretel

2019. május 03. - Winelovers

wt_pinkb041219_1600.jpg

Egyre több híresség fekteti a pénzét borászatba, lassan már felsorolni sem lesz könnyű a neveket. Legnagyobb kedvencünk most mégis a gigasztár Pink, aki borászkodásba kezdett, és akit nem más, mint a Loire és Bordeaux inspirál.

Fotó: Two Wolves Wine

>>> A legnagyobb sztárokról írtunk már ITT, amikor bemutattuk például a Fergalicioust, a Ramsay rozét vagy a Trump Winery-t.

Pink, azaz Alecia Beth Moore háromszoros Grammy-díjas énekes élete gyakorlatilag folyamatosan 200%-on pörög. Jelenleg is éppen a "Beautiful Trauma" nevű turnéján van, de azt már elintézte, hogy szüretre hazaérjen Kaliforniába, saját borászatába. A borkészítés egyik legfontosabb fázisát ki nem hagyná, és úgy tűnik, tényleg nem viccel. Állítása szerint az például eleve kizárt volt, hogy gumicukor ízű rozét gyártson a tömegeknek, helyette egy totálisan kézműves és roppantmód igényes borcsalád megalkotása lebeg a szeme előtt.  

A munka tehát kicsit sem koszos számára, sőt, kifejezetten élvezi az ilyen jellegű kikapcsolódást. 

pinkazharvest.jpg

Létezik ennél cukibb dolog? Fotó forrása

Two Wolves Wine

A 2013-ban vásárolt, 250 hektáros kaliforniai birtokának nagy részén biodinamikus gazdálkodást folytat, a fő fajták pedig a cabernet sauvignon, cabernet franc, grenache, sauvignon blanc és petit verdot. Emellett további 7 hektárra ültetett nemrégiben syrah-t és sémillont, amitől szintén sokat remél. Az első, 2015-ös szüret után mindössze 1000 palack bor készült (18 hektárról), cabernet sauvignon, cabernet franc és petit verdot szőlőkből fajtaborként. A végső cél nagyjából évi 24 ezer palack bor elkészítése. 

A WineSpectatornak adott interjújában azt is elmesélte, hogy sok barátjuk lakik a közelben, akikkel sokszor motoroztak arrafelé, innen jött az ötlet. Ráadásul nagyon elegük van már a nagyvárosi életből, és vágynak a természetközeli élményekre, így pedig minden kint töltött percet roppantmód élveznek az egész családdal együtt. 

Hozzátette, a borkészítés megtanította lenyugodni, megfigyelni az apró részleteket és örömöket az életben. Úgyhogy fogta magát, és beiratkozott egy WSET-képzésre, ami azért is vicces, mert kölyökként inkább kerülte az iskolát. 

A bor tényleg megtanított odafigyelni a dolgokra

- meséli az interjúban Pink, aki évente egyszer Franciaországba látogat, hogy különböző borászatoknál végezzen gyakorlati munkát, elsősorban Châteauneuf-du-Pape, Bordeaux és Gigondas régiókban. Nagy kedvence a cabernet franc Loire-stílusban, valamint a héjon hosszan érlelt sémillon. 

pinkbor2.jpg

Az eddigi borcsalád

A cabernet franc imádat kapcsán 2017-ben megkóstolt egy magyar tételt is a Tűzkő Birtoktól, amit a borászat Instagram oldalára ki is posztolt. Szerintem kövesd te is a @twowolveswine oldalát, nagyon szórakoztató a hírfolyamuk! :)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Two Wolves Wine (@twowolveswine) által megosztott bejegyzés,

 

A borászat neve, a Two Wolves egyébként arra utal, hogy létezik egy indián mese arról, miszerint mindenkiben két - egymással szembenálló - farkas él. Ez folyamatos belső harcokat eredményez a negatív és pozitív érzéseink között. A borászat pedig erre az életérzésre épít. 

Te megkóstolnád Pink borait? 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása