Winelovers

Nem is gondolnád, melyik a legmenőbb koktél 2019-ben

Nem pezsgős, és nem is gines

2019. május 20. - Winelovers

koktel_istock.jpg

Folyamatosan up-to-date-nek kell lenni, ha egy menő bárba lépve italt rendelsz. A közízlés és a trendek folyamatos változásának hála alig bírjuk kapkodni a fejünket. Azt mondjuk tudjuk, hogy Long Island Iced Tea-t rendelni lassan ciki, de vajon mi most az abszolút koktél-bestseller? 

Az ugye megvan, hogy SJP-nek hála lett a Cosmopolitanból a nők egyik kedvenc koktélja, és James Bond miatt lett a Vodka Martini a férfiak favoritja?

Ezek az italok is szerepelnek a Drinks International által közzétett toplistán, amelyet évek óta megosztanak az olvasókkal. A magazin a világ vezető bárjainak bártendereit és mixereit kérdezte meg arról, szerintük melyik a 10 legjobban fogyó kevert ital, ebből aztán kialakult az 50 tételes lista. Egy biztos, a klasszikusok mindig is klasszikusok maradnak, és általában igencsak elől végeznek. Mi most az első tízet áruljuk el, és persze a numero unot. Lássuk a végeredményt!

>>> A teljes listát IDE kattintva tudod végigböngészni. 

via GIPHY

#10 Moscow Mule

#9 Aperol Spritz - erről pár napja írtunk is, ITT!

#8 Margarita

#7 Espresso Martini

#6 Dry Martini

#5 Manhattan

#4 Daiquiri

#3 Whiskey sour

#2 Negroni

#1 Old fashioned

old_fashioned_whisky_istock.jpg

Az első helyen tehát tényleg egy klasszikus szerepel, a whiskey alapú Old fashioned, amiről mellesleg egy pohártípust is elneveztek. Az amerikai találmányban egyébként – nevével ellentétben – semmi régimódi nincs, és minden harmadik megkérdezett bártender szerint még ma is totális favorit a bárjában, sőt, egyre inkább.  

Recept: 

  • fél teáskanál vagy 1 db kockacukor
  • 1-2 csepp Angostura bitter
  • 1 teáskanál víz
  • 40 ml bourbon vagy rozswhiskey

Tudtad? A whiskey az amerikai és ír verzióra, a whisky pedig a skót, kanadai és japán italra utal. 

Helyezd a kockacukrot a talp nélküli whiskys pohárba, majd csepegtesd rá az Angosturát és a vízet is. Keverd addíg, amíg felolvad a cukor, ezután jöhet a pohárba pár szem jég, és a kedvenc whiskey-d. Dekorációnak narancshéj twistet javaslunk, de el is hagyhatod. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása