Most érdekel csak igazán, hol, mikor és milyen bort iszol

És még ajándékot is adunk érte

2019. június 26. - Winelovers

nagyborteszt3.jpg

Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internetezők boros szokásait: kezdetét vette ugyanis az ország bortesztje. Miközben a válasszal te is segíted a borágazatban dolgozókat, a kérdőívet kitöltőkre ezúttal minden eddiginél értékesebb díjak várnak. 

Az elmúlt három évben 80 ezren töltötték ki a Nagy Bor Tesztet, vagyis kijelenthetjük, ez valóban az ország bortesztje, hiszen másik, hasonlóan nagymintás kutatás nem létezik a témában. Ráadásul, mivel évente elkészül és publikálásra kerül, az eredményekből kiválóan kirajzolódnak a tendenciák, a korábbi évek adatai biztos viszonyítási pontot adnak ehhez. A Winelovers, Borászportál, Vinoport és Borkollégium médiafelületei pedig garanciát jelentenek arra, hogy az eredmények kommunikálása is széles körben történik. A nyilvánosság mellett a a borászok és egyéb piaci szereplők is első kézből értesülnek a vásárlói szokásokról, igényekről.

Segítsd a hazai borágazatot a Nagy Bor Teszt kitöltésével, hogy megismerjük a borfogyasztási és borvásárlási szokásokat. A kérdőív kitöltése 5-7 percet vesz igénybe.

A kutatás 2019. augusztus 31-ig tart. Mindenki, aki ezen időszak alatt ellátogat a nagyborteszt.hu oldalra és ott kitölti a pár perces kérdőívet, hozzájárul a magyar borfogyasztási szokások feltérképezéséhez, mindemellett két garantált ajándékban is részesül és indul a közel 900.000 Ft értékű nyereményekért.

kutatás jelentőségét bizonyítja az is, hogy 2018-ban szakmai partnerként a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta a kezdeményezést, nekik köszönhetően új, a magyar borturizmussal, utazási szokásokkal kapcsolatos kérdések kerültek a kérdőívbe. Így derülhetett ki tavaly, hogy a magyarok legnagyobb része évente egyszer indul boros kirándulásra, a legkedveltebb úticél Villány, Tokaj és Eger, illetve hogy a legfontosabb döntési szempont a borvidék ismertsége.

tokaj_sarospatak_pincesor_istock.jpg

A híres sárospataki pincesor

De a korábbi felmérésekből például az is kiderült, hogy a felnőtt magyar fogyasztók fele legalább havonta borozik - pezsgőt egyelőre ennél ritkábban nyitunk -, vagy hogy a magyar fogyasztók előnyben részesítik a hazai borokat a külföldiekkel szemben.

A szervezők szerint 2019-ben meghaladja a kitöltők össz száma a bűvös 100.000 főt. A reprezentatív kutatás idén is többek között olyan kérdésekre keresi a választ, hogy melyek a kedveltebb szőlő- és borfajták, hol és milyen gyakorisággal fogyasztanak bort, hol szerzik be azokat.

A Nagy Bor Teszt 2016‐ban jelent meg először. Előtte a témában nem készült ilyen átfogó, a változásokat is elemző körkép. A kutatás szakmai vezetője Harsányi Dávid, a BGE Külkereskedelmi karának tanszékvezetője és Hlédik Erika, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa. A Winelovers, a Vinoport, a Borászportál és a Borkollégium pedig a felmérés promóciójával és az eredmények publikálásával segít abban, hogy minél szélesebb kör értesüljön a Nagy Bor Teszt kitöltésének lehetőségéről és a válaszok alapján kirajzolódó trendekről.

rose_nagyborteszt.jpg

A rozé idén nyáron is szupertrendi

És hogy mit nyertek ti? 

1) Garantált ajándék minden kitöltőnek: Ajándék e-book - Pezsgő kisokos

2) Minden kitöltő választhat egyet az alábbi ajándékok közül: Winelovers Webshop 10% kedvezmény vagy Borkollégium 10% kedvezmény. 

3) Nyeremények: 

 • 1 db Villányi hétvége borvacsorával a Polgár pincészetnél  (2 éjszaka 2 fő részére reggelivel, 1 alkalommal gyertyafényes borvacsora, wellness használattal)
 • 1 db Tokaji borozás és wellness az Oroszlános Borvendéglő és Borhotelben  (2 éjszaka 2 fő részére reggelivel, 1 alkalommal borvacsora, wellness használattal)
 • 6 db borcsomag 15.000 Ft értékben (borcsomagonként 6 palack)
 • 10 db Winelovers rendezvények utalvány (egyenként 10.000 Ft értékben)
 • 6 db borcsomag 7.500 Ft értékben (borcsomagonként 3 palack)
 • 10 db Borkollégium Ízelítő kurzus belépő
 • 10 fő részére kétórás kurzus 2.900 Ft értékben
 • 50 db Bevezetés a borkóstolásba jegyzet (értéke: 2.490 Ft/db)
 • 50 db Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor  (2019-es kiadás, szeptember 5-i megjelenéssel, postázással. Értéke: 1.790 Ft/db)
 • 50 db Dropstop (értéke: 500 Ft/db)
 • 50 db Winelovers hűtőmágnes (értéke: 400 Ft/db)
Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!