Winelovers

Sosem találnád ki, mit iszik az angol királynő bor helyett

2019. július 15. - geriadam

queen-elizabeth-ii-drinks-alcohol0717.jpg

A brit uralkodó család élete mindig jó témát szolgáltat a pletykára éhes sajtónak. A királynő legutóbbi "vallomása" a médiának az italokkal foglalkozó részét tartja lázban.  

Fotó: Yui Mok - WPA POOL/GETTY

II. Erzsébet brit királynő a minap ellátogatott a Nemzeti Mezőgazdasági Botanikai Intézetbe annak 100 éves kutatómunkájának jubileuma alkalmából. A kötelező protokoll után a beszélgetés az angol borok egyre növekvő népszerűségére terelődött, amikor is II. Erzsébet elárulta, ő „csak hallomásból tudja, hogy jók az angol borok, mert ő maga nem szokott bort inni”.

>>> Pedig nemrég Trumppal vacsorázott, ahol angol pezsgők pukkantak

Ezzel szemben 2017-ben a Business Insider arról cikkezett, hogy a királynő akár több koktélt is szívesen megiszik egy nap. Az elsőt közvetlenül ebéd előtt (gin és Dubonnet, ami egy boralapú, édes, gyógynövényekből-fűszeres likőr), a másodikat ebéd alatt (száraz gin-martini), a harmadikat az ötórai teához (ismét egy koktél gyógynövényes összetevővel), lefekvés előtt, a könnyű esti vacsorájához pedig szívesen elfogyaszt egy pohár champagne-t.

Édesanyja, a 2002-ben 101 évesen elhunyt Erzsébet anyakirályné vele ellentétben szerette a bort, gyakran ivott kifejezetten testes vörösborokat az ebédhez illetve portóit utána, valamint Veuve Clicquot-t a vacsorához.

>>> Madame Clicquot-ról, a champagne világ First Lady-jéről ITT írtunk korábban.

Ebben az esetben nem mondhatjuk, hogy a bor volt a hosszú életének a titka (itt és itt is cikkeztünk már a bor jótékony hatásairól), hiszen lánya II. Erzsébet is már a 93-at töltötte be idén áprilisban...

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása