Winelovers

Jön az app, ami lefordítja neked a boroscímke szövegeit

2019. július 31. - Winelovers

iwine.jpg

Egy ausztrál startup (Third Aurora) fejlesztette ki azt az appot, ami a mesterséges intelligenciát használva segíti bármely nyelven megérteni az adott borcímke szavait.

Az applikáció egy már működő, jóval nagyobb kaliberű boros felület, a Winetales részét képezi majd, ezt jelenleg világszerte 80 borászat teszteli. A Third Aurora társalapítója, Dave Chaffey elárulta, a boros üvegeken található szövegek mostantól szuper egyszerűen lesznek olvashatók az általunk kiválasztott nyelven. 

Az app közel 100 különböző nyelvet képes értelmezni és lefordítani a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság bevetésével. A módszer a következő: a mesterséges intelligencia felismeri a szöveget, értelmezi a tartalmát, a kiterjesztett valóság segítségével pedig magunk elé vetíthetjük az új, lefordított irományt.

>>> Pár jófajta appot mi is összeszedtünk korábban, mégpedig ITT

Ha te is borimádó vagy, mint mi, akkor ez egy igencsak praktikus kiegészítő lehet, ami mindig nálad van. (Mint például a kedvenc bornyitód.) Dave szerint az app ráadásul nagyon gyorsan eléri majd népszerűségének csúcspontját; nagyjából 2020 körül. 

futurwine.jpg

Nincs is olyan messze a jövő

Az app még arra is lehetőséget ad a borászoknak, hogy bővítsék vagy módosítsák a leírtakat, sőt, ezeket egyből meg is oszthatjuk különféle közösségi média felületeken. 

A teljes Third Aurora projekt egyébként idén januárban startolt 3 fiatal közreműködésével (Matt Hallber, Luke Chaffey és Dave Chaffey), akik a virtuális valóság, a kódolás és a digitális stratégiák nagymesterei. Mindazonáltal nem ez az első kezdeményezés, ami az AI és az AR képességeit használja az italvilágban. Májusban például egy svéd lepárló állt össze a finn Fourkind és az amerikai Microsoft vállalatokkal, hogy az első mesterséges intelligenciával megáldott whisky-t piacra dobhassák. 

De aki sokfelé jár a világban, biztosan találkozott már animált boros címkékkel, vagy éppen olyan menüvel, ami életre kel, ha egy bizonyos app segítségével tekintjük meg. Szerinted mit hoz még a jövő? :)

>>> Ütős boros címkéket és durván jó dizájnokat gyűjtöttünk össze ITT is

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása