Winelovers

Így készül a whisky

Videó!

2019. augusztus 27. - Winelovers

whisky.jpg

Ez most nem bor, viszont mértékkel ezt is nagyon szeretjük fogyasztani. Rövid videóban mutatjuk be, hogyan is készül a whisky, és az is kiderül, mi a különbség whisky és whiskey között. 

A világ egyik legnépszerűbb párlata nagyjából Jockey Ewing kezében vált ikonikus itallá. A whisky, vagy whiskey egy önálló műfaj, elmélyült tudást igényel, ennek első lépése az alapok tisztázása. Például:

A whisky gabonából készül

Sétáló Jánossal már biztosan találkoztál te is, az viszont sajnos csak keveseknek adatik meg, hogy a piros címkés italnál komolyabb márkákat is kóstolhassanak. A whisky különféle gabonából készülhet, élesztő és víz segítségével, lepárlással (ahogyan például a pálinkák is). Bár az egyes országok és a whiskytípusok készítésének hagyományai eltérnek, alapvetően két módon készül ez a gabonapárlat; egyetlen lepárló termékeként és oszlopos lepárlókban. 

Tudtad? A whiskey az amerikai és ír verzióra, a whisky pedig a skót, kanadai és japán italra utal. 

Az árpából készült single malt whiskyről, a gabonawhiskyről, a scotch-ról, bourbonről és még több whiskey-ről a Borkollégium kurzusain bővebben is tanulhatsz! Ha pedig csak egy gyors pillantást vetnél arra, hogyan is készül az év legmenőbb koktéljának alapanyaga (2019-ben ugyanis az Old Fashioned a legkeresettebb), akkor nézd meg ezt a rövid videót: 

 

süti beállítások módosítása