Winelovers

Folyékony aranyat kóstoltam

Exkluzív képpel és ajánlattal

2019. szeptember 17. - piskor.fanni

img_20190916_195315.jpg

A Tokaji borvidékre nemzeti büszkeségként tekintünk, hiszen minden kétséget kizáróan a legismertebb hazai borvidékünk, 2002 óta az UNESCO világörökség részét képezi.


Almási Tamás rendezésével készült dokumentumfilm, a Folyékony arany megmutatja nézőinek, hogy a 3 főszereplőnek - Alkonyi Lászlónak, Bacsó Andrásnak, Szepsy Istvánnak - milyen nehézségekkel kell szembenézniük minden egyes évben. A fent említett tokaji borászok betekintést engednek a mindennapjaikba, megmutatják a nézőknek, milyen odafigyeléssel bánnak a szőlővel, majd a borral. A mozikban szeptember 19-től megtekinthető a dokumentumfilm, amely során, hogy igazán megértsük mit is jelent a tokaji terroir, a vetítés közben a nézők 4 bort is megkóstolhatnak. A rendezővel készült részletesebb interjúért kattints ide.

Van néhány érdekesség, amit érdemes tudnod Tokajról:

  • a borvidék telepített területe: 5741 hektár
  • 6 engedélyezett szőlőfajta: furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kövérszőlő, kabar
  • riolit és andezittufán kialakult lösz és nyiroktalaj
  • a honfoglalás előtt is termesztettek itt szőlőt
  • már 1530-ban említik az aszúszemeket egy okiratban

Ha alaposabban megismernéd a Tokaji borvidéket, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.

EXKLUZÍV AJÁNLAT

A Winelovers webshop és a Szepsy Pincészet közreműködésével egy egyedülálló fadobozos borválogatás jelent meg, amelyből csupán 18 darab van az egész világon. Ezt a kuriózumot ide kattintva tudod megrendelni!

181109_furmint_photo_szepsy_doboz_fennt_path_vagott.jpg

 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása