A tokaji aszú tényleg mindenhez megy, és ez nem túlzás

A sorbet-tól a francia hagymalevesig

2019. március 19. - Winelovers

dsc_7778.JPG

A tokaji aszúval nem csak az unalomig ismételt ételek működnek. Persze a libamáj álompárja továbbra is a tokaji aszú, de manapság már jóval több lehetőségünk van: galambhús mellé, gyümölcsbe injekciózva, vagy akár étcsokoládéval is működhet. Ha a megfelelő aszút választjuk. 

Tovább

Ennél egy kis vörösbort?

Ezen a sváb találmányon pörög az internet

weinperlen.jpg

Elképzelted már valaha, hogy amikor este hazaérsz, nem pohárba töltöd ki az esti borod, hanem inkább belekanalazol a boros "konzervedbe"? Ha ezt most hirtelen nem érted, ne lepődj meg, csak olvass tovább! Bemutatkozik a legújabb boros innováció.

Tovább

Tokaj vs. Champagne 1-1

Tokaji pezsgőket kóstoltam, és neked is javaslom!

 tokaj_pezsgo_pink.jpg

Tokaj egyértelműen az édes borairól híres a világon egyedülálló borkészítési technológiának és az éghajlati tényezőknek hála. A legkomolyabb borgyűjtők azonban már nem csak az édes tokaji borok felé kacsintgatnak, hanem a száraz borok, sőt, a pezsgők felé is. Új csillag van születőben.

Tovább

A világ legdrágább bora magyar

Szerintem már tudod is, melyik borvidékről való

royal_tokaji_2008.jpeg

Szuper limitált, mézédes, brutálisan munkaigényes az elkészítése, 8 évig erjed, és akár 100 év után is fogyasztható: bemutatkozik a tokaji eszencia. Hogy ki árulja 40 ezer dollárért, így a világ legdrágább boraként, és hogy hol kóstolhatsz te is eszenciát, azt most megtudhatod. 

Tovább

Gordon Ramsay éttermében asztronautának érezheted magad

De legalábbis mindenképpen kiváltságosnak

gordon_ramsey_space.png

Gordon Ramsey-ről írtunk már korábban; kiderült ugyanis, hogy nagyon is szereti a magyar borokat. Most viszont újabb érdekességet tudtunk meg róla, ami egyenesen a felhők közé repített minket.

Tovább

Szerelmes borok Valentin (és más) napokra

Beszélnek a nevek és címkék

valentin_rajzolt_istock.jpg

Idén is eljött a nap, amikor gőzerővel keressük a megfelelő ajándékot szeretteinknek, szerelmünknek. Ilyenkor sokan a borban látják a megoldást, amit jól is tesznek. Az, hogy ki mit ad, alapvetően egyéni döntés, de az biztos, hogy a következő, romantikus címkés, illetve szerelmes nevű borokkal garantáltan telibe találsz. 

Tovább

Na de miért szedik éjjel a szőlőt?

Tényleg praktikus?

nightharvest.jpg

Egyszer olvastam egy kommentet: "Minek éjszaka szüretelni? Én azt szeretem, ha olyankor süt a nap, ráadásul a sötétben nagyokat borulnánk a dombokon." Nos, mindenféle kommentár nélkül állítom, hogy sokan mások is szeretik a napsütést, mégsem emiatt szüretelnek nappal. Vagy éppen éjjel.

Tovább

Divat érte lelkesedni, de minden tudsz róla?

#furmintfebruár

furmint_blogposzt-01.jpeg

Ha február, akkor furmint. És ha furmint, akkor Tokaj...? Nem biztos. Összeszedtünk pár érdekes tényt, amit érdemes tudni arról a fajtáról, aminek itthon egy egész hónapot szentelünk. Sőt, már az Egyesült Királyságban is. 

Tovább

Ezt fogják vasárnap enni és inni a BAFTA-n

Champagne és vegán ételek a menüben

bafta-menu-fokep.jpg

Február 10-én jön a BAFTA, azaz a British Academy Film Awards díjátadó ünnepsége. Van valami, ami a még a jelölteknél és a díjaknál is jobban érdekel minket: a bor- és ételválaszték. Állítólag a tavaly nagy sikert aratott vegán menü idén még vagányabb lesz. 

Tovább

NFL-sztárok a borospincében

Hétfőn Super Bowl!

nfl_football_foci_superbowl_istock.jpg

Az amerikai futball játékosok sportkarrierje a hatalmas fizikai igénybevétel következtében rendszerint 28 éves koruk táján véget ér, egy átlagosan négy éves profi pályafutást követően. A visszavonult játékosok egy része érthető módon marad a futball közelében, és edzőként, szakértőként, sportkommentátorként dolgozik tovább, de legtöbbjük inkább saját vállalkozásba kezd. Néhányuk élete merőben új irányba fordult, mivel korábbi hivatásukat hátrahagyva egy saját borászat létrehozásában találták meg életük új értelmét. Dohány Attila írása.

Tovább