20 év alatt 50 szüret a szőlőben! Lehetséges ez?

A válasz: Tahiti

2019. január 22. - Winelovers

un_tahitia011719_1600.jpg

Polinézia egyetlenegy szőlőföldje a napokban ünnepli 50. szüretét. Ha ez nem lenne már önmagában meglepő, akkor az, hogy mindezt 20 év alatt érték el, biztosan még egyet emel a szemöldökünkön. 

Tovább

Kiderült Király Viktorról, hogy a vöröseket szereti

Borokról (is) vallott

kiralyviktor.jpeg

Már csak huszonhatot kell aludni, és érkezik az év legexkluzívabb borgasztronómiai eseménye, a 14. Magyar Borok Bálja. Idén Király Viktor lesz a sztárfellépő, akivel a Borászportál készített is egy interjút. Lássuk, mi volt az az 5 dolog, amit megtudtunk róla, és amivel igazából mi is egyetértünk. 

Tovább

Bornyitás level 1000: forró fogóval

8 eszköz és 3 perc kell hozzá

porttong.jpg

Igencsak látványos borbontást láthat a szerencsés vendég, aki a New yorki Eleven Madison Park éttermében egy palack portói bort kér. A sommelier itt úgy kezdi, hogy melléd tol egy guéridont, és hozza eszköz-arzenálját, hogy kinyissa a borod. 

Tovább

Popcornhoz bort? Miért ne?

5 jó tipp a világnapra

popcorn_bor_1000x560.jpg

Szombaton lesz a Popcorn Napja, úgyhogy arra gondoltunk, összeszedjük, milyen borok illenek a musthave filmes nasihoz. 5 popcornhoz 5 bor.

Tovább

Milyen lenne, ha Harry és Meghan babájának boros neve lenne?

Elkezdődtek a tippelések

meghan-baby.jpg

Tavaly írtunk már arról, hogy a legújabb királyi pár esküvőjén milyen borkínálatra lehetett számítani, hiszen a hercegné életében központi szerepet töltött be eddig a bor. Most a baba neve körül indultak el a találgatások: vajon annak is lesz köze a borhoz? 

Tovább

Nincs ennél menőbb meló: Wine Angel

4 emelet magasból, bukfencezve hozza a borokat

wine_angel_1600x700.jpg

Ha a cím alapján elsőre nem tudod, miről is fogsz most olvasni, ne ijedj meg. Egy merőben új szolgáltatást mutatunk most be, egy amolyan álommelót, amihez némi kurázsi is kell. Meg persze az, hogy érts a borokhoz. 

Tovább

2018 legmenőbb boros témái

Winelovers Blog Top 10

istock-1078268168.jpg

Hány kalóriás a bor? Hol mennyi borravalót illik adni? És hogyan oltott le troll vendéget egy étteremvezető? Összeszedtük, mely boros témák érdekeltek a legjobban titeket 2018-ban. Nem mindennapi érzés, hogy idén már csak tízezres olvasottság fölötti cikkek vannak az összegző toplistán. Köszönjük nektek, drága borimádók! <3

Tovább

7 musthave rúzs, amit a forralt bor ihletett

És ami téged is inspirálni fog

ruzs_1175.jpg

Csillogó, meleg színek, narancsos, lilás, barnás árnyalatokkal fűszerezve: az idei téli szezonba is bekúszott a forralt bor, csak éppen nem ital, hanem smink formájában. Mi most a legforróbb rúzsokat szedtük össze azoknak, akik nem csak inni szeretik a kultikus italt, hanem akár magukon is viselnék. 

Tovább

3+1 dolog, amit most tudtam meg az új Teleki pezsgőről

És ami miatt neked is kelleni fog

teleki_1800x1200.jpg

A Teleki borokat biztosan te is jól ismered már, hiszen a legtöbb üzlet polcain ott figyelnek. A biztos minőségű, verhetetlen ár-érték arányú borok mellé azonban most bekerült egy prémium kategóriás pezsgő is, amin több szempontból is megakadt a szemünk. 

Tovább

Borok és pezsgők minden karácsonyi bulira, minden pénztárcához

$$$

karacsony_bor_pohar_csillog_istock_szoveg.jpg

Ebben a cikkben segítünk neked a borválasztásban a pénztárcád lehetőségeihez mérten, hiszen a nagy, céges vacsorára mégsem illene olcsó rozét vinned, és arra sincs szükség, hogy az esti romantikus vacsorához a világ legdrágább pezsgőjét rendeld meg. 3 árkategóriában ajánlunk most 3 jó bort, kifejezetten karácsonyra.

Tovább