Szerintem varrass te is magadra borospoharat

20 tipp boros tetkókra

2019. június 19. - Winelovers

rieslingrules.jpg

Míg régebben nem igazán volt közös halmaza a tetováltak és borkedvelők körének, ma már egyre több borimádó varrat magára szőlőt, poharat vagy palackot. Vagy bármit, ami boros.

Tovább

Ha a champagne menő, akkor ők a legmenőbbek

Les Grandes Marques, azaz a legnagyobb márkák Budapestre jönnek!

vagany_neni_istock.jpg

A Grande Marque a legnagyobb champagne-i pezsgőházak gyűjtőneve. Ide tartozni jó ideje egyet jelent a nemzetközi ismertséggel, a megkérdőjelezhetetlen hírnévvel és rendületlen vásárlói hűséggel.

Tovább

5+1 bor nyárra, egzotikus borvidékekről

Most minden megy, ami kicsit is más

exotic_wines.jpg

A borvilág 2019-es trendjeinél meghatározó szerepet kaptak azok a borok, amik valamilyen módon kitűnnek a tömegből. Manapság nagyon menő minden, ami "más", ami egzotikus, ami ritkaság, ami után kutakodni kell. Hogy ti se maradjatok ki a jóból, összeszedtünk pár olyan távoli (és normál esetben kutakodást igénylő) különlegességet, amit most még otthonról is meg tudtok rendelni. 

Tovább

Angol pezsgő és pár üveg 90-es Lafite is pukkant Trump vacsoráján

trump_and_queen_state_dinner.jpg

Donald Trump amerikai elnök hétfő este díszvacsorán vett részt az angol királyi családdal, mivel állami látogatáson, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként töltött el három napot a brit fővárosban. A nagyszabású vacsorán régi francia és új angol tételek is kerültek az asztalra. 

Tovább

5+1 mondat, amit a Ruinart fiatal borásza árult el

Egyenesen Champagne-ból hozta a titkokat

louise_bryden-01_resized_20190529_010238999.jpeg

Nemrégiben különleges interjút adott a legelső Champagne ház egyik jelenlegi borásza, Louise Bryden. A Maison Ruinartnál dolgozó fiatal hölgy több mindenről vallott, mi pedig kiválasztottunk 5 kedvenc mondatot tőle, amik miatt csak még jobban imádjuk a champagne-t. 

Tovább

Megihletett a MET-gála: minden ruhának van egy borpárja

Extremitás level1000

billy_porter_cristal.jpg

Napok óta a MET-gálával van tele az internet, érthető módon én is alig bírom levenni a szememet a felkavaró ruhakölteményekről. Olyannyira, hogy rögtön italokat is párosítottam minden kedvenc ruhámhoz. Szubjektív válogatás következik.

Tovább

Nem is gondolnád, mi kell éjjel a szőlőnek

Miért számít a hőmérséklet napi ingadozása, és egyáltalán, mi az?

ejszaka_borvidek.jpg

A borok minőségét ezernyi tényező befolyásolhatja, többek között az is, hogy a forró nappalok után esténként mennyire hűl le a levegő. 

Tovább

Ha lenne dorne-i bor, olyan lenne, mint a bordeaux-i merlot

#WineIsComing

dornishwine.jpg

A sorozat legnagyobb fanatikusai között szerencsére borász is szerepel. Ráadásul francia, egyenesen Bordeaux-ból. Folytassuk?

Tovább

Ilyen pózban még nem láttad Pinket fotón

A vagány csaj traktorra ült és maga szüretel

wt_pinkb041219_1600.jpg

Egyre több híresség fekteti a pénzét borászatba, lassan már felsorolni sem lesz könnyű a neveket. Legnagyobb kedvencünk most mégis a gigasztár Pink, aki borászkodásba kezdett, és akit nem más, mint a Loire és Bordeaux inspirál.

Tovább