Winelovers

Forradalmi borok

2021. március 15. - Winelovers

 016_151_0.jpg

Vajon milyen borral koccintottak a 12 pontot megfogalmazó márciusi ifjak, miközben elindították a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményét?

Tovább

Milyen hatással van az időjárás borfogyasztási szokásainkra?

A boroknak minden évszakban szezonja van.

trends_3_1.jpg

Szerintünk minden évszakban szezonja van a boroknak, azonban biztosan észrevetted már, hogy a különböző évszakokban, más-más stílusú borok esnek jól. Mindenkinek megvannak a kedvenc tételei, melyeket az év bármely szakaszában szívesen fogyaszt. De ha jobban belegondolsz, kedvenc „villányi franc”-od nem biztos, hogy ugyanolyan jól esik egy forró nyári napon, mint egy hideg téli estén. Nézzünk, hogyan válassz az alapvető borstílusok közül az aktuális évszaknak megfelelően.

Tovább

Mit csinálnak most Champagne-ban?

Bemutatjuk a metszés és házasítás művészetét.

kep_1.jpg

A tél beköszönte nem jelenti azt, hogy a Champagne-i borászok számára elérkezne a semmittevés ideje. Persze az igazi nagy menet a szüret, de ilyentájt is jócskán van teendő odakint a szőlőben és odabent a pincében. A két legfontosabb téli munka a metszés és az assemblage, azaz a borok házasítása.

Tovább

Mitől olyan különleges bor a jégbor?

A természetes édesborok speciális fajtája sokak szívét rabul ejti.

ice-wine_800x600.jpg

Novembertől januárig amikor a borászatra gondolunk, leginkább a pincében szorgoskodó, borait fejtegető gazdák jutnak eszünkbe, mintsem a zöldmunka a szőlőben. Vannak azonban olyan borok, amelyek készítésekor csak ilyenkor takarítják be az éves termést - először a kései szüretelésű boroké, majd annak egy speciális fajtájáé, a jégboré a terep.

Tovább

Kalifornia titokzatos szőlője? A rejtélyes eredetű zinfandel

Minden lényegeset elmondunk róla

guide-to-zinfandel-wine.jpg 

A zinfandelt egy ideig úgy tartották számon, mint „Kalifornia titokzatos szőlőjét", mivel egy régre visszanyúló legenda szerint a vitis vinifera faj zinfandel fajtája Kaliforniában már az európai betelepedés előtt is boldogan burjánzott az Újvilágban.

Tovább

Mik azok a plecsnik a borosüvegen?

Útmutató a polcról levételhez.

logok_1.jpg

A boltban, vagy akár webáruházban vásárlás közben felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mit is jelentenek azok a kerek címkék a palackon, amelyek érthetetlenné rövidített betűszókat, különböző dobogós érmeket, vagy pontszámokat emlegetnek.

Tovább
süti beállítások módosítása