Így készül a Gin

Vigyázat! Ha ezt megnézed, gin-függővé válsz!

2019. november 27. - piskor.fanni

gin_spiritloversd.jpgEz a poszt most nem a borokról fog szólni, hanem egy olyan italról, aminek hazánkban éppen kezd kialakulni a rajongótábora. Rövid videóben mutatjuk be, hogyan is készül a gin.

Tovább

5 Must-have bor Mikulásra

Nem csak a forralt bor jó a hideg estéken

karacsony_kandallo_vorosbor_istock-618731826.jpgPontosan két hét múlva itt a mikulás, és nem tudod mivel lepd meg borkedvelő szeretteidet?

Tovább

Csak erre figyelj, és mindig jól fogsz borospoharat választani

Innentől már nem lehet kérdés, hogy burgundit vagy bordóit válassz

bor_szines_poharak_grafika_istock-472340853_1.jpgHa jól körülnézünk, észrevesszük, hogy a piacon rengeteg eltérő méretű és formájú borospohár elérhető.

Tovább

Főzés borral: ledöntünk minden korábbi tabut

Extrém borpárosítások nyomában

szakallas_ferfi_telefon_konyha_vorosbor_zoldseg_istock_760x428.jpgGondolkodtál már azon, hogy borral kellene felturbóznod a vacsorád, amit főzöl? Esetleg van otthon egy megbontott palackod, ami már kicsit elfáradt és nem tudod mit kezdj vele? A következő bejegyzéssel ezekre a helyzetekre kínálunk neked megoldást.

Tovább

SZÁRAZ NOVEMBER, na még mit nem!

Közeledik a bordói fajták szerelmeseinek kóstolója

baratok-koccintas.jpg

Több, mint 60 hazai kiállító 150 prémium tételét ismerhetjük meg, ha ellátogatunk az év legjobban várt vörösbor kóstolójára, a Bordói Novemberre, aminek az egyik legelegánsabb budapesti szálloda, Corinthia Hotel ad otthont.

Tovább

Ezeket a borokat Karinthy is megirigyelné

Hamarosan újra itt az év egyik legizgalmasabb kóstolója

marton_napi_borfesztival_boraszatok-2.jpg

Kilencedik alkalommal idén is megrendezik Budapest egyik legimpozánsabb helyén a Márton-napi Borfesztivált, ezúttal Karinthy Frigyes - Így írtok ti című művének bűvöletében.

Tovább

Rizling teszt, avagy megnéztük mit tudnak itthon a rizlingek

A rajnaiaknál egy elfeledett borvidék nyert

img_20190927_100320.jpg

Magyarország egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling. Itthon a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehérborszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta a stílus tekintetében: könnyű, savhangsúlyos tételek, érettebb, fahordós érlelésűek, néha édes borok, vagy akár pezsgő is készülhet belőle, és szépen mutat narancsborként is.

Tovább

Így rendeld házhoz az ország legjobb borait

Egy helyre összegyűjtöttük őket, csak kattintanod kell!

Szeptember 5-én megjelent a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin, létrejöttének célja nem más volt, minthogy összegyűjtsük az ország 100 legjobb borát, ezáltal segítsük a borfogyasztókat, hogyan találják meg a sokszínű kínálatban a legjobb tételeket.

screenshot_20190927_154955_com_instagram_android.jpg

Tovább

Folyékony aranyat kóstoltam

Exkluzív képpel és ajánlattal

img_20190916_195315.jpg

A Tokaji borvidékre nemzeti büszkeségként tekintünk, hiszen minden kétséget kizáróan a legismertebb hazai borvidékünk, 2002 óta az UNESCO világörökség részét képezi.

Tovább