Szerelmes borok Valentin (és más) napokra

Beszélnek a nevek és címkék

2019. február 14. - Winelovers

valentin_rajzolt_istock.jpg

Idén is eljött a nap, amikor gőzerővel keressük a megfelelő ajándékot szeretteinknek, szerelmünknek. Ilyenkor sokan a borban látják a megoldást, amit jól is tesznek. Az, hogy ki mit ad, alapvetően egyéni döntés, de az biztos, hogy a következő, romantikus címkés, illetve szerelmes nevű borokkal garantáltan telibe találsz. 

Tovább

Na de miért szedik éjjel a szőlőt?

Tényleg praktikus?

nightharvest.jpg

Egyszer olvastam egy kommentet: "Minek éjszaka szüretelni? Én azt szeretem, ha olyankor süt a nap, ráadásul a sötétben nagyokat borulnánk a dombokon." Nos, mindenféle kommentár nélkül állítom, hogy sokan mások is szeretik a napsütést, mégsem emiatt szüretelnek nappal. Vagy éppen éjjel.

Tovább

Ezt fogják vasárnap enni és inni a BAFTA-n

Champagne és vegán ételek a menüben

bafta-menu-fokep.jpg

Február 10-én jön a BAFTA, azaz a British Academy Film Awards díjátadó ünnepsége. Van valami, ami a még a jelölteknél és a díjaknál is jobban érdekel minket: a bor- és ételválaszték. Állítólag a tavaly nagy sikert aratott vegán menü idén még vagányabb lesz. 

Tovább

NFL-sztárok a borospincében

Hétfőn Super Bowl!

nfl_football_foci_superbowl_istock.jpg

Az amerikai futball játékosok sportkarrierje a hatalmas fizikai igénybevétel következtében rendszerint 28 éves koruk táján véget ér, egy átlagosan négy éves profi pályafutást követően. A visszavonult játékosok egy része érthető módon marad a futball közelében, és edzőként, szakértőként, sportkommentátorként dolgozik tovább, de legtöbbjük inkább saját vállalkozásba kezd. Néhányuk élete merőben új irányba fordult, mivel korábbi hivatásukat hátrahagyva egy saját borászat létrehozásában találták meg életük új értelmét. Dohány Attila írása.

Tovább

Ezeket eszi Trump nap, mint nap

És még az is kiderült, hogyan áll a borral

trump-gross-food.jpg

Donald J. Trump. Ingatlanközvetítő, New York-i üzletember, az Egyesült Államok 45. elnöke és igazi anti-gourmet. Kedvenc ételeiből összeállított toplistájából legalábbis egyértelműen ez látszik. 

Tovább

A sok hónak van egy ilyen előnye is: saját hűtő

Elsőre beteg az ötlet, másodjára már praktikus

jeges_huto.jpg

Te is ki szoktad ilyenkor tenni az erkélyre a hűtőbe már nem férő, de hűtést igénylő kajákat és piákat? Akkor neked a #naturalfridge ötlete még jobban fog tetszeni, csak figyeld!

Tovább

Popcornhoz bort? Miért ne?

5 jó tipp a világnapra

popcorn_bor_1000x560.jpg

Szombaton lesz a Popcorn Napja, úgyhogy arra gondoltunk, összeszedjük, milyen borok illenek a musthave filmes nasihoz. 5 popcornhoz 5 bor.

Tovább

Milyen lenne, ha Harry és Meghan babájának boros neve lenne?

Elkezdődtek a tippelések

meghan-baby.jpg

Tavaly írtunk már arról, hogy a legújabb királyi pár esküvőjén milyen borkínálatra lehetett számítani, hiszen a hercegné életében központi szerepet töltött be eddig a bor. Most a baba neve körül indultak el a találgatások: vajon annak is lesz köze a borhoz? 

Tovább

Nincs ennél menőbb meló: Wine Angel

4 emelet magasból, bukfencezve hozza a borokat

wine_angel_1600x700.jpg

Ha a cím alapján elsőre nem tudod, miről is fogsz most olvasni, ne ijedj meg. Egy merőben új szolgáltatást mutatunk most be, egy amolyan álommelót, amihez némi kurázsi is kell. Meg persze az, hogy érts a borokhoz. 

Tovább

2018 legmenőbb boros témái

Winelovers Blog Top 10

istock-1078268168.jpg

Hány kalóriás a bor? Hol mennyi borravalót illik adni? És hogyan oltott le troll vendéget egy étteremvezető? Összeszedtük, mely boros témák érdekeltek a legjobban titeket 2018-ban. Nem mindennapi érzés, hogy idén már csak tízezres olvasottság fölötti cikkek vannak az összegző toplistán. Köszönjük nektek, drága borimádók! <3

Tovább