6 champagne 6 pénztárcához

Ha el akarsz mélyülni a témában, most kell megtenned

2019. április 18. - Winelovers

6champagne.jpg

Champagne-t inni igazi sikk, életérzés, a luxus netovábbja. Nem véletlen, hogy világszinten egyre nagyobb az igény az italvilág top termékére, és ezzel a kereslettel bizony egyre nehezebben tart lépést Franciaország legészakibb borvidéke. Most viszont te is megkóstolhatod a kivételes, buborékos csodát, attól függetlenül, hogy milyen vastag a pénztárcád. 

Tovább

A borvilág is beszállt a Notre-Dame újraépítésébe

Száz milliókat ajánlottak fel a leggazdagabbak

notredameresized.jpg

François-Henri Pinault, Salma Hayek milliárdos férje, egyben a világ talán legnagyobb nevű pincészetének, a Château Latournak a tulajdonosa 100 millió eurót ajánlott fel a helyreállítási munkálatokra. Nem ő az egyetlen, ugyanis Bernard Arnault, a LVMH nevű gigacég tulajdonosa további 200 millió euróval segíti a restaurálást. 

Tovább

Villány leghosszabb pincerendszere kinyitja kapuit

Jön a Teleki Piknik!

teleki_csanyi_borzsongas.jpg

Mindig is izgalommal töltött el, ha egy föld alatti pincébe, netán pincerendszerbe léphettem. Az eddigi leghosszabb underground folyosó, amin végigsétáltam, Champagne egyik pezsgőpincéjében volt, azt hiszem a Taittanger-nál. Sok millió palack champagne pihent ott a sok ezer méteres pincerendszerben. És most találtam itthon egy hasonlót. 

Tovább

Ilyen lehet, amikor a csapból is champagne folyik

Jön az első Winelovers Champagne Week!

pezsgo_pukkan_champagne_istock_760x428.jpg

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

Tovább

Teljesen kihűltünk a cabernet-vel fecskendezett Air Jordanen

A történelmi évjáratot történelmi cipőben illik megélni

airjordan.jpg

Láttunk már sok csodát, de most még mi is totális extázisba estünk. Nagyon komoly kapcsolódási pontot talált ugyanis egy kaliforniai pincészet az Air Jordannal, mi meg csak pillegünk, és erős pénzgyűjtésbe kezdtünk.

Tovább

Melyik bortól lesz a leglilább a fogad?

Persze azt is eláruljuk, hogy melyiktől legkevésbé

feher_fogak_istock.jpg

Vajon van különbség vörösbor és vörösbor között, ha a fogaink elszíneződéséről van szó? Mert ugye a lila fogsor továbbra sem szexi.  

Tovább

Nem kéne több bort igyanak a franciák se, mint 2 pohár

Moderálniuk kell magukat

no_wine_istock.jpg

Francia közegészségügyisek arra kérik a franciákat, ne igyanak többet napi két pohár bornál, és ha lehet, ne is minden nap igyanak. Most éppen a bor ellen érvelnek a szakemberek, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. 

Tovább

SJP is belekezdett a borbizniszbe

A cipők után borra vált

sjp-header.jpg

Sarah Jessica Parker immár nem csak a divatszakma csúcsára tör, hanem az italvilágéra is. Viszont még véletlenül sem a Stella Artois sörrel (ha emlékeztek a reklámra), hanem saját borcsaláddal. Bizony!

Tovább

Ezek lettek a Winelovers Kékfrankos Teszt legjobbjai 2019-ben

Top 10 fajtabor és Top 5 házasítás

kekfrankos_aprilis_istock.jpg

Idén is eljött a várva-várt Kékfrankos Teszt, amikor az ország legjobb kékfrankos fajtaborait és kékfrankos alapú házasításait kerestük: ezúttal Villány és Tolna kerültek az élre. 

Tovább

Petrus és Pol Roger jutott a kínai miniszertelnöknek

#ultravip

macron-xi-getty-min-1220x808.jpg

Minket mindig nagyon érdekel, hogy mit isznak a hírességek. És amikor egy (vagy két) miniszterelnök kerül képbe, pláne feszülten figyelünk.

Tovább