7 musthave rúzs, amit a forralt bor ihletett

És ami téged is inspirálni fog

2018. december 18. - Winelovers

ruzs_1175.jpg

Csillogó, meleg színek, narancsos, lilás, barnás árnyalatokkal fűszerezve: az idei téli szezonba is bekúszott a forralt bor, csak éppen nem ital, hanem smink formájában. Mi most a legforróbb rúzsokat szedtük össze azoknak, akik nem csak inni szeretik a kultikus italt, hanem akár magukon is viselnék. 

Tovább

3+1 dolog, amit most tudtam meg az új Teleki pezsgőről

És ami miatt neked is kelleni fog

teleki_1800x1200.jpg

A Teleki borokat biztosan te is jól ismered már, hiszen a legtöbb üzlet polcain ott figyelnek. A biztos minőségű, verhetetlen ár-érték arányú borok mellé azonban most bekerült egy prémium kategóriás pezsgő is, amin több szempontból is megakadt a szemünk. 

Tovább

Úgy vágott oda a francia újságíró Trumpnak, hogy kettőt csattant

herve_vs_trump_2_1700.jpg

Nem bírta tűrtőztetni magát, jól meg is mondta a magáét Hervé Lalau, francia újságíró. Donald Trump Tweet bejegyzésén akadt ki, nyilvános válasza kétszer szórakoztatóbb, mint gondolnánk. Jöjjön hát a görbe tükör!

Tovább

Borok és pezsgők minden karácsonyi bulira, minden pénztárcához

$$$

karacsony_bor_pohar_csillog_istock_szoveg.jpg

Ebben a cikkben segítünk neked a borválasztásban a pénztárcád lehetőségeihez mérten, hiszen a nagy, céges vacsorára mégsem illene olcsó rozét vinned, és arra sincs szükség, hogy az esti romantikus vacsorához a világ legdrágább pezsgőjét rendeld meg. 3 árkategóriában ajánlunk most 3 jó bort, kifejezetten karácsonyra.

Tovább

Így rendelj online bort

7 dologra kell figyelned

online_buy_istock.jpg

Nem mindenki lakik Budapesten, nem mindenkinek van autója, és nem mindenki tűri jól a tömeget és cipekedést. Ez a cikk nekik szól.

Tovább

Idén ezt fogjuk inni: forralt cider

Egy receptet is elárulunk!

mulledcider.jpg

Most, hogy végérvényesen beköszöntött a tél, kevés dolog tud jobban esni, mint egy forró ital. Idén a klasszikus sztárok, mint a forró tea, puncs vagy a forralt bor mellé befigyel egy újdonság is; mégpedig a forralt cider. 

Tovább

Mit mi után: hogyan állítunk össze egy borsort?

5+1 tipp

feher_roze_voros_1800.jpg

Legyen az egy országos borverseny, vagy a szombat esti főzős bulid, nagyon nem mindegy, milyen sorrendben kerülnek felszolgálásra a borok. Vannak bizonyos alapelvek ugyanis, amik mentén haladva profibbnak fogsz tűnni, mint valaha. 

Tovább

Minden nap ezt ennénk: mac and cheese

És az is megvan, hogy mit innánk hozzá

mac-and-cheese.jpg

Amikor a hosszú, hideg nap végén hazaérsz, teljesen érthető, hogy olyan kajára vágysz, ami gyorsan elkészül és közben a szívedet-lelkedet is megmelengeti. A komfort kaják között nálunk továbbra is a mac and cheese a favorit, úgyhogy most ehhez ajánlunk három klassz bort. 

Tovább

Mit mihez: bomba párosítások a bordói borokhoz

#BordóiNovember

vorosbor_ferfi_szakall_gasztro_istock.jpg

Érdemes képben lenni az őszi szezon ünnepelt vörösboraival, a bordói stílusú borokkal. Idén ez már az ötödik november, ami a bordeaux-i fajtákról szól, nem is véletlenül, hiszen továbbra is ez a legkedveltebb borstílus hazánkban. Az viszont, hogy mit érdemes fogyasztani melléjük, már nem olyan egyértelmű. 

Tovább