Október 19-én mindenki pezsgőzik

#GlobalChampagneDay

2018. október 19. - Winelovers

champagne_pezsgo_kapszula_pink_arany_gcd_istock.jpg

Idén 9. alkalommal ünneplik az italok Rolly Royce-át, a francia champagne-t. De nem ám akárhogyan, hanem megfelelő mennyiségű champagne-nyal, itthon például egy igen exkluzív kóstolóval.

Tovább

Mariah Carey vörösborral felejt

Új slágerében Caymus-t kortyol

mariah-carey.jpg

Négy évet kellett várnunk, de Mariah Carey végre új albummal jött ki, amiben ráadásul kiemelt szerepet kapott (dobpergés) a bor! Nem is akármelyik. 

Tovább

Pucér szüretelők lepték el a francia szőlőföldeket

Így készül a natur(ista) bor

meztelenszuret_smiley.jpg

Arra hivatkoznak, hogy a naturizmus egy életforma, és ha más tevékenységeket is lehet pucéran űzni, miért lenne a szüret kivétel? Végül is...

Tovább

BORzalmas párosítások

A legszörnyűbb bor-étel kombókat kerestem

no_sikoly_remalom_borparositas_istock.jpg

Vannak olyan bor-étel párosítások, amik valóban az égben köttettek, mint például a márványsajt mellé kortyolt desszertbor. Vannak azonban olyanok is, amiktől konkrétan kiráz a hideg, még akkor is, ha alapból bátor vagyok és szeretek kísérletezni. Magyar sommelier-ket kérdeztem, nekik mi volt életük legrosszabb bor-étel élménye. 

Tovább

Amikor a fekete az új fekete: megérkezett a fekete sajt

Nem volt elég a fekete burger meg a fekete fagyi sem

venom-black-cheese-charcoal-mozzarella-willie-brothers-jakarta-indonesia-1-1.jpg

Ha eddig nem tudtad, mi hiányzik az életedből, akkor most végre megnyugodhatsz, mert minden a helyére kerül: megszületett a fekete sajt is. Halleluja! 

Tovább

Megkóstoltam az első HegyBorokat, és ízlettek

Kettő különösen betalált

hegybor1.JPG

Mindig izgalommal várom olyan új "közösségi" borok kóstolását, amik valós közös érdekeket és értékeket képviselnek. A BalatonBor első három évjárata után újabb sikersztori van alakulóban, mégpedig a HegyBoré, ami a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös gyermeke. Ha pedig jó nevelést kapnak, példás felnőtt válhat belőlük!

Tovább

Így védd meg a bontott borod az oxigéntől

Végre: itt a "bormentő"

winesave_sajat.JPG

Csak egy pohár bort innál, de nem akarod, hogy kárba vesszen a maradék? Velünk ez elég gyakran előfordul, szóval utánajártunk, mit is tehetnénk ilyenkor. Ha a fenti kérdésre neked is igen a válaszod, ismerj meg egy nagyszerű megoldást.

Tovább

Ezek a legjobb olaszrizlingek idén

11 tuti tippünk van, borszakértőktől, nektek

snapseed.jpg

Ha október, akkor olaszrizling, és persze Winelovers Olaszrizling Teszt. Idén a 100% olaszrizling, és olaszrizling alapú házasítások legjobbjait kerestük, és bő 50 tétel kóstolása után a szakmai zsűri meghozta ítéletét. Íme a legjobbak!

Tovább

A dalai lámáé a világ legkisebb szőlőültetvénye

És még kereskedik is a borral

2018. szeptember 24. - Winelovers

ke_pkiva_ga_s_dalai.JPG

A dalai láma múlt hétvégén Svájcba látogatott, és nem csodálkoznánk, ha egyből felkereste volna a Wallis tartományban található szőlőültetvényét, ugyanis annak ellenére, hogy szigorúan absztinens életmódot folytat, borkereskedelemmel maga is foglalkozik. Nem is akármilyen módon. Zacsek Ági írása.

Tovább

Az állatok is taníthatnak valamit az alkoholról

Ugyanúgy dülöngél a becsípett elefánt, mint te

2018. szeptember 19. - Winelovers

istock_mokus_ital_pult.jpg

Az az egy pohár bor, amit este szívesen megiszol a tévé előtt, nem fog alkoholistává tenni. Az itt bemutatott állatok viszont már jó úton haladnak afelé, hiszen hosszú órákon át, elég masszívan tolják az alkoholbevitelt, akár az év minden egyes napján. Mondjuk nem pont úgy, mint elsőre gondolnánk. 

Tovább