Így rendelj online bort

7 dologra kell figyelned

2018. december 07. - Winelovers

online_buy_istock.jpg

Nem mindenki lakik Budapesten, nem mindenkinek van autója, és nem mindenki tűri jól a tömeget és cipekedést. Ez a cikk nekik szól.

Tovább

Idén ezt fogjuk inni: forralt cider

Egy receptet is elárulunk!

mulledcider.jpg

Most, hogy végérvényesen beköszöntött a tél, kevés dolog tud jobban esni, mint egy forró ital. Idén a klasszikus sztárok, mint a forró tea, puncs vagy a forralt bor mellé befigyel egy újdonság is; mégpedig a forralt cider. 

Tovább

Mit mi után: hogyan állítunk össze egy borsort?

5+1 tipp

feher_roze_voros_1800.jpg

Legyen az egy országos borverseny, vagy a szombat esti főzős bulid, nagyon nem mindegy, milyen sorrendben kerülnek felszolgálásra a borok. Vannak bizonyos alapelvek ugyanis, amik mentén haladva profibbnak fogsz tűnni, mint valaha. 

Tovább

Minden nap ezt ennénk: mac and cheese

És az is megvan, hogy mit innánk hozzá

mac-and-cheese.jpg

Amikor a hosszú, hideg nap végén hazaérsz, teljesen érthető, hogy olyan kajára vágysz, ami gyorsan elkészül és közben a szívedet-lelkedet is megmelengeti. A komfort kaják között nálunk továbbra is a mac and cheese a favorit, úgyhogy most ehhez ajánlunk három klassz bort. 

Tovább

Mit mihez: bomba párosítások a bordói borokhoz

#BordóiNovember

vorosbor_ferfi_szakall_gasztro_istock.jpg

Érdemes képben lenni az őszi szezon ünnepelt vörösboraival, a bordói stílusú borokkal. Idén ez már az ötödik november, ami a bordeaux-i fajtákról szól, nem is véletlenül, hiszen továbbra is ez a legkedveltebb borstílus hazánkban. Az viszont, hogy mit érdemes fogyasztani melléjük, már nem olyan egyértelmű. 

Tovább

Ezek az ősz legjobb magyar vörösborai 2018-ban

#BordóiNovember

img_0071_szerkesztve2.jpg

Ha november, akkor bordói borok, és persze Winelovers Bordói Teszt. Idén ötödjére kerestük az ország legjobb bordói stílusú vörösborait, és ezúttal egyértelműen Villányban találtuk meg. Két kategóriában gyűjtöttük össze a legjobbakat, úgyhogy következzenek a (nem is olyan meglepő) eredmények.

Tovább

10 dolog, amit nem tudtál a Château Margaux-ról

#BordóiNovember

margaux_nyilakkal.jpg

A világ legdrágább csúcsborai között folyamatosan ott van Bordeuax öt top pincészetének egy-egy tétele, ám van köztük egy, amit a szakértők mellett a nagyközönség is jól ismer; ez a Château Margaux. 

Tovább

Hordóismeret 1.0

Honnan jön a fűszer íze?

hordo.JPG

Egy finom borba szagolva néha furcsán idegen illatokat érezhetünk, és az sem ritka, hogy az ízében vanília, bacon vagy éppen kapor jelenik meg. Bizonyos jegyek viszont nem a szőlőfajtából adódnak, hanem a hordós érlelésből, úgyhogy most ezt a témakört jártuk körbe.  

Tovább

Hallucinálhatok-e a mezcaltól?

A tequila a múlté, a jövő a mezcalé

mezcal_istock.jpg

Ha beírjuk a mezcal szót a Google keresőjébe, az első kapcsolódó (angol) kérdés az, hogy hallucinálhat-e az ember a mezcaltól. Pedig ez a különleges ital ma már minden high-end bár és étterem itallapján ott figyel, New Yorktól Tokyoig.

Tovább