Fürtök a földön, avagy itt a zöldszüret

Plusz egy tipp arra, hogyan használd a mellékterméket

2018. július 16. - Winelovers

gal_zold_keretes.jpg

A szőlő növekvésének egyik legfontosabb időszakához érkeztünk. Mostanra már kialakultak a fürtök, és a bogyók is hízásnak indultak. A még éretlen szőlőt azonban július táján megritkítják: ezt hívjuk zöldszüretnek.  

Tovább

Nagy boros kvíz foci fanoknak

Vébére és azutánra

parafa_dugo_foci_labda_istock.jpg

A foci vébé továbbra is itt van, egészen pontosan még egy hétig. De hogy ne telljen az utolsó hét se bor nélkül, elhoztunk neked egy jó kis focis-boros kvízt, amiből kiderül, mennyire ismered a borvidékről származó focistát, vagy a foci stadiont, ami borrégióról kapta a nevét.

Tovább

Ginnováció: folyadékból gőz

Ráadásul pont jókor jött a nullkalóriás változat

ediblemistgin.jpg

A bikiniszezon betörésével nem árt figyelni arra, hogy mit kortyolunk el este a naplementében. Egyrészt a fröccs kiváló választás, ugyanakkor vannak más csípő-kímélő alternatívák is. Például ez a vadiúj gin, ami alacsony kalóriatartalmával verhetetlen, bár tény, hogy nem csak ebben különleges. 

Tovább

Ettől lesz finom a pezsgő habzása

Imádjuk, de ismerjük is?

pezsgo_ontes_buborek_istock.jpg

Apró buborékok, elegáns gyöngyözés, stabil, krémes habzás: ilyeneket is hallani, ha egy szakértő társaságában kóstolunk pezsgőt. De hogy igazából melyik mit jelent, és egyáltalán milyen az, amikor igazán "szép a pezsgő habzása", most végre kiderül. 

Tovább

Milliónyi buborékot vettünk kamerára

Ilyen volt a #PezsgőJúnius

Alig tíz napja zajlott az Év Pezsgős Rendezvénye, de mi, a szervezők már most alig várjuk a jövő évit. Addig viszont itt ez a videó, aminek segítségével azok is átérezhetik a buli hangulatát, akik idén nem voltak ott. Jövőre tilos kihagyni! 

Az ország legnagyobb pezsgőkóstolóján közel fele-fele arányban kóstolhattunk hazai, illetve külföldi pezsgőket: laza proseccók, cavák, crémant-ok, magyar furmintpezsgők és a legnemesebb champagne-ok között tobzódhattunk: összesen több, mint 300 pezsgőt válogattunk össze nektek. 

Ha te is szerelmes vagy a buborékokba, akkor kövess minket FacebookonInstagramon, vagy a Pezsgő Június weboldalán, hogy mielőbb értesülj a fejleményekről!

Bornyitás John Legend módra

Zsebsárkánnyal és kalapáccsal szereti

johnlegendbornyitas.jpg

John Legend All of me dalából pontosan tudjuk már, hogy szereti a finom vonalakat és a tökéletes tökéletlenségeket. Hogyan jobban bizonyíthatná imádatát a tízszeres Grammy-díjas énekes, mint az izgalmas domborulatokkal rendelkező borosüveg egyedi módon történő nyitásával?

Tovább

Most akkor fektessük vagy ne fektessük?

Mármint a bort.

istock-borok_fektetve.jpg

Újabb vita van kibontakozóban a helyes bortárolásról. Lassan eljutunk oda, hogy az a legtisztább ügy, ha rögtön megisszuk a bort.

Tovább

Apák napja? No para!

Íme 6 jó bortipp 6 apa-típusnak

apak_napja_istock.jpg

Szűk száz éve létezik az az alkalom, amikor az apukákat világszerte ünnepeljük. Itthon június harmadik vasárnapjára esik, és bár jóval kevesebbet hallunk róla, mint az anyák napjáról, a méltatást legalább annyira megérdemlik. Isten éltesse hát az összes apa-típust, akiknek most személyre szabva ajánlunk príma borokat. 

Tovább

Bitang jó ivós játékok, nem csak a foci VB-re

Sárga lap esetén 2 kortyot, piros lap esetén 4 kortyot kell innod

fociszurkolo_pizza_sor_gol_kanape_istock_1800x1200.jpg

64 focimérkőzés, a labdarúgó világ krémje, meccsnézés barátokkal, nyár. A felsorolásból természetesen csak a frissítő védőital hiányzik. És ugye miért ne lehetne a folyadékot játékosan magunkhoz venni? Íme a legjobb tippek a játékos ivászathoz.

Tovább

Miért küld Crissy Teigen Moët automatát Kris Jennernek?

#magasélet

moet_atuomata.jpg

A hírnév is tud megterhelő lenni. Egyik nap még a Monaco Grand Prix-re kell fullosan kipattints magad, azután alig bírsz magaddal, mert a lányod vadiúj rúzskollekciót dob piacra, majd pedig celeb barátnőd váratlan csomagot küld: mégpedig egy Moët automatát. Hát hogy lehet így kibírni?

Tovább