Még nem késő rendelni: íme 7 jó piás matrac

Neked is kelleni fog

2018. augusztus 13. - Winelovers

rosefloate.jpg

A mostani fullasztó meleget tényleg csak a hűs habokban lehet elviselni. Ha van lehetőséged kocsiba pattanni és vízpartot keresni, mindenképp vinned kell egy jófajta matracot is. De nem ám egy flamingósat vagy pizzaszeleteset, hanem piásat, mint amilyen a következő hét.  

Tovább

BiB: nem tré, hanem menő

5 előnye is van a dobozos bornak

baginbox_blog.JPG

Egy külföldi hajóúton találkoztam először ezzel a kiszereléssel. A hatalmas monstrum duty free boltjában ráadásul kiemelt helyen, jól megvilágítva pózoltak a borral teli dobozok. Nem értettem, miért nem az alsó polcon, eldugva figyelnek ezek a bizonyos bag in box borok. Aztán megértettem. 

Tovább

A kutyád lehet a legjobb ivópajtid

Tényleg ő a #bff

kutyak_bor_istock.JPG

A kutyák annyira jófejek, őket egyszerűen CSAK imádni lehet. Ha van kutyád, érted miről beszélek: feltétel nélkül szeret, bármit megtesz érted és biztosan nem örült neked még senki olyan lelkesedéssel, mint a kutyád, amikor hazaértél. És még kiváló ivópajtikká is válhatnak, amint azt az alábbi pontokban és videókkal mindjárt be is bizonyítom.  

Tovább

Már az NBA-sztár is készít bort

Vöröset és rozét a Napa-völgyből

2018. augusztus 07. - geriadam

wade_wine_cellars.jpg

A 36 éves Dwyane Wade, a Miami Heat kosarasa, háromszoros NBA bajnok és 12-szeres All-Star válogatott alaposan belekóstolt a borok világába.

Tovább

Dobpergés: hamarosan jön a legnagyobb durranásunk

#winelovers100

wl100_fokep_blog_1.JPG

Talán ti is láttátok már, hogy javában folynak a 100 legjobb magyar bort bemutató kiadvány, a Winelovers 100 munkálatai. Na de miről is szól ez a kiadvány? Mi köze hozzá egy Master of Wine-nak? Hogyan lehet hozzájutni a magazinhoz? És hol lesznek kóstolhatók a legjobb borok? Nyugi: elmondjuk.  

Tovább

A világnap, ami hat napig tart

Jönnek a Nemzetközi Albariño Napok!

2018. augusztus 02. - geriadam

albarino_fesztival_1280.jpg

A héten egy fehér szőlőfajta világnapja lesz. Nem kis dolog ez egy kevésbé ismert, ráadásul nem is francia fajtától. Már csak azért sem, mert az ő világnapja idén hat napig fog tartani. Ismerd meg az albariñot!

Tovább

Gyere, dolgozz velünk!

Gyakornokokat keres a Winelovers és a Borkollégium

csapat.JPG

Szívesen szereznél gyakorlati tapasztalatot hazánk meghatározó boros cégcsoportjánál? Akkor most rajtad a sor! :)

Tovább

Ezért ne vegyél a kirakatból bort

A fény a bor ellensége

utca_borbolt_nap_kicsi.jpg

Tanulmányok (és tapasztalatok) bizonyítják, hogy az erős napsugárzás kárt tesz a borban, pláne, ha áttetsző az üveg. És mivel áttetszőbe a fehérborok, rozék vagy pezsgők kerülhetnek, figyelni kell arra, hogy hol tárolták, mielőtt megvetted, és hogy te hol fogod tárolni, miután megvetted.  

Tovább

9 haszontalan, de menő tény a borról

Melyik hercegnek van például borral hajtott autója?

unikornis_konyha_vorosbor_istock_1800x1200.jpg

Rengeteg olyan informatív posztot írtunk már a borról, amik azt szolgálták, hogy az olvasóink képzett fogyasztókká váljanak. Most jöjjön egy cikk a borról 9 olyan ténnyel, amire garantáltan senkinek nincs szüksége ahhoz, hogy szakemberré váljon. Viszont annál döbbenetesebbek.

Tovább

Fürtök a földön, avagy itt a zöldszüret

Plusz egy tipp arra, hogyan használd a mellékterméket

gal_zold_keretes.jpg

A szőlő növekvésének egyik legfontosabb időszakához érkeztünk. Mostanra már kialakultak a fürtök, és a bogyók is hízásnak indultak. A még éretlen szőlőt azonban július táján megritkítják: ezt hívjuk zöldszüretnek.  

Tovább