Winelovers

Tényleg részeg színészek

A hitelesség kedvéért, vagy mert segít ellazulni

2016. július 18. - Winelovers

charlie-drunk.jpg

Nem szabad mindent elhinnünk, ami a filmekben történik. Többször fordul elő, mint gondolnánk, hogy józan színészek részeget játszanak, és részeg színészek józant. Talán a legviccesebb egybeesés, ha a részeg karaktert játszó művészek valóban részegek.

Elvileg a színészek, még a tapasztaltak is, azért isznak egy rázós jelenet előtt, hogy lazítsák idegeiket, vagy pedig azért, hogy élethűbbnek hasson a cselekmény – bárhogy is van, a dolog az alábbi filmekben működik.

A Wall Street farkasa – Margot Robbie

Az ausztrál színésznő nagyon jól tudja, hogyan hasson az emberekre. Már a Scorsese film meghallgatásán is megpofozta DiCapriot, ahelyett, hogy a forgatókönyvhöz hűen egyszerűen csak faképnél hagyta volna –  szerencséjére. Bár ez sem tette könnyebbé a meztelen ágyjeleneteket, ezért is tette hozzá Robbie: “Úgy 3 tequila (már reggel 9-kor) viszont segített.”

margot.jpg

Las Vegas, végállomás – Nicolas Cage

Nicolas Cage ebben az igencsak depresszív filmben egyáltalán nem követi az ittas állapottal kapcsolatos mókás kliséket. Mint mindig, most is kegyetlenül hitelesen adja elő szerepét, amire úgy is készült, hogy a forgatások előtt jól taccsra vágta magát – majd felvette és visszanézve kielemezte, hogy aztán játék közben le tudja utánozni a részeg hanghordozást, kiejtést és szóhasználatot. 

via GIPHY

Vad vágyak – Neve Campbell

A gimis tanácsadó és két szexi diáklány esete – az első komolyabb erotikus thrillerben. A cselekmény annyira magával ragadó, hogy amikor azt hiszed, nem lehet tovább fokozni, elérkezel a később ikonikussá vált jelenethez. Ebben Campbell eléggé elszáll a pezsgőtől a kamerák előtt – bár a hírek szerint a kamerák mögött is szükség volt rá, mielőtt nekiálltak a forgatásnak.

wild-things-threesome.jpg

Black Swan – Mila Kunis és Natalie Portman

Ebben a sztoriban több az állítólag, mint az eddigiekben, de ha hihetünk Darren Aronofsky rendezőnek, a két fiatal hölgy bizony nem kevés tequilát fogyasztott a híres, becstelen jelenetük előtt. Kunis viszont, aki egyébként a Jim Beam reklámarca, hevesen tagadta a velük kapcsolatos iszogatós híreszteléseket.

via GIPHY

Apokalipszis most – Martin Sheen

Francis Ford Coppola 1979-es filmjének nyitójelentében Sheen hotelszobájában elszabadul a pokol. Elkeseredésében és önkívületében a tükörbe csap, majd mindent vérrel borít be maga körül. Sheen elmondása szerint a jelenetet a születésnapján forgatták, így nyilván “egész nap ivott”. A hitelesség kedvéért elmondása szerint tényleg saját démonjait hívta elő, a korszak egyik legelismertebb filmjének legelismertebb jelenetében.

martin-sheen-in-apocalypse-now-sheenism-religion-for-sheen-addicts-31889940-1130-561.png

Cápa – Robert Shaw

A filmtörténelem ezen mérföldkövében tökéletesek az időzítések és a történet felépítése, lényegében az egész forgatókönyv. Ahogy magának a cápának, úgy Steven Spielberg elvárásainak megfelelően a legénység italozós jelenetének is abszolút valóságosnak kellett lennie. Ezért Shaw rávette Spielberget, hogy egy-két kör rövid segítségével könnyebben engedhessék el magukat. Végül Shaw annyira kiütötte magát, hogy csak a következő napon sikerült megörökíteni a már végleges jelenetet.

robertshaw.jpg

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása