Winelovers

Kim Dzsongun csúnyán bebordóizott

Ő és még 1200 fő érti ezt a november dolgot

2016. november 24. - Winelovers

kim_jong_un_bordeaux.png

Magyarországon a november idén harmadszor szól a világ egyik legelismertebb borvidékről, Bordeaux-ról és szőlőifajtáiról a Winelovers rendezvényszervező csapatának hála. Mostanáig azonban egyszer sem sikerült akkora (anti)sztárt magunk és a programsorozat mellé állítani, mint amekkora az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun. Talán neki köszönhető a teltház.

Mindannyiunk kedvenc diktátora, Kim Dzsongun valószínűleg megneszelte, hogy november a bordói borok hónapja. Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy egy este alatt tíz palackkal vert be kedvenc bordeaux-i cuvée-iből. Igaz, ez az eset nem most történt, csak az erről szóló pletyka röppent fel éppen. Az sem biztos, hogy megtörtént, habár a hack terjesztője Kim egykori sushi séfje, Kenji Fujimoto.

Tudjátok, ő az a séf, aki 13 évig szolgált a nagy koreai vezető mellett, aztán 2001-ben visszatért Japánba, és azóta abból él, hogy koreai élményeiről ír és beszél. A konkrét esetet a KBS networksnek idézte fel. A teljes sztori úgy szól, hogy

Kim hat szép nővel együtt vacsorázott, ételei mellé pedig drága claret-t rendelt. Mindeközben azzal dicsekedett asztaltársaságának, hogy alig néhány nappal korábban tíz palack bordóit is lenyelt egyetlen éjszaka alatt.

Hogy ez igaz-e vagy sem, mi sem tudjuk. Annyiban viszont biztosan igaza van a japánnak, hogy a diktátor a bordói borok nagy rajongója, igazi ínyenc. Bizonyított, alaposan dokumentált tény, hogy Kim nem veti meg a drága és jó minőségű ételeket és italokat. Csak hogy egy számot mondjunk: az elszigetelt állam alkoholimportja közel 8 milliárd forintnak megfelelő összeggel ugrott meg Kim miniszterelnöksége kezdetén, amikor pedig átvette apja helyét az uralkodói poszton, szinte nulláról ezer palackra ugrott az ország champagne-importja. Az ételek, főleg a svájci sajtok iránti rajongását pedig testsúlya és egészségügyi állapota mutatja.

kim_jong_il_bor_iszik.jpg

Kimmel kapcsolatos kevésbé vicces pletyka, hogy állítólag részegen írta alá két tisztviselő halálos ítéletét, egy embert pedig azért végeztetett ki, mert berúgott az apját, Kim Jong Ilt illető gyászidőszak alatt. Pedig ahogy a kép mutatja, Il sem vetetette meg a jó vörösöket.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása