Winelovers

Egy bubi nem bubi!

Nagy Zsombor beszámolója az eddigi legsikeresebb Afterwork-ről

2016. augusztus 08. - Winelovers

bmf_winelovers_afterwork-108_kicsi.jpg

A Winelovers Afterwork rendezvénysorozat júliusi kóstolójának az Oxygen Wellness központ étterme, a Locavore adott otthont. A kellemes budai helyszín és a remek pincészetek ismét sokakat elcsábítottak egy hangulatos, munka utáni lazításra. Az étterem belső teréből kisétálva a panorámás teraszon a Tabán látképe fogadott, kiváló miliő ez egy pezsgőkóstolóhoz - írja a Dinner al fresco szerkesztője, Nagy Zsombor. 

Fotók: Benkő Molnár Fanni

7 óra környékén már megtelt az étterem, úgyhogy én is nekiláttam, hogy feltérképezzem az est pincészeteit. A koncepció szerint gyöngyözőborok és pezsgők voltak ezen az estén terítéken.

Nyár lévén a könnyedebb, gyümölcsösebb, élénk savakkal rendelkező habzóborokkal kezdtem. Keszthelyiként, Bezerics Dani Szexi rozéjával indítottam, ami élénk savaival és epres aromáival hamar jó étvágyat csinál az embernek. 

Megkóstoltam kettőt a Black Swan koktélok közül, az első a Szexi és a cassis-chili fúzió keveréke volt, ami nagyon izgalmasnak ígérkezett, ám elmaradt a csilitől elvárt csípős aroma.

bmf_winelovers_afterwork-139_kicsi.jpg

A második koktél különlegessége a fahéj és a görög bazsalikom volt, amely egészben került az italba és nagyon erős, karakteres, talán kissé kenderes jelleget kölcsönzött Kardos Gábor Ziccerének .

A Gancia pezsgőház volt az egyedüli külföldi kiállító, itt a prosecco-t próbáltam ki. Mivel ennél az italnál nem kerül élesztő a borba, hanem mesterségesen adják hozzá a szénsavat, ezért egy könnyű ízletes nyári ital, ami kiváló koktél alapanyag. Például az egyre népszerűbb Aperol Spritz egyik összetevője. 

Ételekből igen nagy választék volt. Lehetőségem volt megkóstolni a baconos csirke falatokat, a sajttálat, ami különböző félkemény és érlelt minőségi sajtokból állítottak össze. Szépen megkomponált tál, néhány gyümölccsel megtámogatva, igazi boros klasszikus. A másik fogás a Locavore burger volt, házi hasábbal, kifogástalan mennyiségben és minőségben.

Az este csúcspontját számomra a palackos érlelésű pezsgők jelentették. A gyöngyözőboroknál sokkal komplexebb ízvilág, az érlelés és az élesztős jegyeknek köszönhetően az egyik kedvenc műfajom.

bmf_winelovers_afterwork-83_kicsi.jpg

Bemelegítő tételnek a Garamvári Evolution Rosét választottam. A pezsgő extra dry szárazságú és szamócás-málnás aromákat érezni benne, ám a palackos érlelésre jellemző kenyérhéjas ízek is megjelennek.

A Törley pincészettől az első pezsgő, amit kóstoltam a Chardonnay Brut volt, ami már egy komolyabb tétel, érlelésből származó pirítós és süteményes jegyekkel. A chardonnay szőlő kellemes savassága jól harmonizál az itallal, egészen kiváló pezsgőről van szó.

A Francois Pinot Noir Rosé nyerspezsgő megjelenésében nagyon szép színű, kifejezetten intenzív pezsgésű ital. Illata gyümölcsös, eper és málna aromával. Kóstoláskor szintén ez a gyümölcsös íz jelentkezik, viszont csontszáraz az ital, így jól egyensúlyban van. Ízében kissé élesztős és kellemes, hosszú lecsengéssel bír. Kifejezetten izgalmas választás.

Kiváló italok és kellemes emberek társaságában hamar elszaladt az idő és azon kaptam magam, hogy egyre üresebb az étterem. Még néhány pohárral sikerült szerezni a kedvencekből, aztán sajnos el kellett fogadni, hogy minden jó véget ér egyszer. A nagyszerű miliő és a kiváló pezsgőktől búcsút véve, jó emlékekkel távoztam.

Az eseményt mindemellett tovább kerekítette a szamócás-ribizlis, átlagosnál nagyobb testű Csányi Teleki Villányi 2,5 Bar Gyöngyöző Rosé Cuvée, illetve a balatonboglárról érkező Bujdosó Kék, Zöld és Bordó gyöngyözőborok hármasa is, melyek közül a legnagyobb meglepetés (és leggyorsabban fogyó tétel) a cabernet-merlot házasításából született buborékos Bordó volt.
Ne maradj le az élményekről! Kattints a következő Winelovers Afterwork részleteiért>>
süti beállítások módosítása