Winelovers

Bigék és borok a tévében

Mit iszik Cersei Lannister, Penny és Alicia Florrick?

2016. augusztus 23. - Winelovers

cersei.jpg

Míg az alfahímek előbb nyúlnak egy pohár scotch-hoz (legalábbis a képernyőn), addig a karakán női karakterek inkább bort bontanak a hollywoodi sorozatok epizódjaiban. A modern társadalom feminista mozgalmainak hála egyre több nőt látunk felesezni vagy sörözni a tévében, de mi továbbra is kifejezetten örülünk a borok főműsoridős szereplésének!

A Homeland: A belső ellenség sorozat Carrie Mathisonja azért iszik bort, hogy legyen mivel leöblíteni a gyógyszereket, amiket azért szed, hogy ne bolonduljon meg. A Trónok harca Cersei Lannistere saját bűnei feledése céljából issza folyamatosan a dorne-i vörösbort, míg a Modern Család szuperanyukája azt is pontosan tudja, hogyan nyissa ki kedvenc borát dugóhúzó nélkül – foggal. Lássuk, melyik női karakter mit kortyol legszívesebben a képernyőn!

Olivia Pope, Scandal

Olivia, a válságmenedzser és a Fehér Ház egykori tanácsadója, komplikált magánéletét és Washington D.C. korrupcióval teli világát egy módon tudja elviselni: mégpedig egy jó pohár borral.

Amit a TV szerint iszikChâteauneuf-du-Pape

Amit szerintünk kéne innia: pontosan ugyanezt. Az intrikák és csalások világában kiválóan helytálló hölgy valójában roppant nagylelkű és bátor, közben pedig pont olyan lendületes és elegáns, mint maga a bor is.

Ételpárosítás: a legkiválóbb steakek ideális párja!

Carrie Mathison, Homeland: A belső ellenség

carriemath.jpg

Carrie egy zseniális, ám pszichológiailag labilis CIA ügynök, akinek életében összemosódik a szakma és a magánélet, legtöbbször pusztító (vagy halálos) eredménnyel.

Amit a TV szerint iszik: sauvignon blanc

Amit szerintünk kéne innia: rizling, esetleg vodka. Komplex, erőteljes és kiszámíthatatlan a karaktere, éppen ezért illene erősebb, markánsabb bor (vagy egyéb ital) a mániákus tisztviselőhöz.

Ételpárosítás: a közép-keleti, thai vagy indiai fűszerek remekül passzolnak a borhoz, de a pörköltek, és sültek kellemes társa is. 

Mindy Kaling, The Mindy Project

A tehetséges doktornő komoly szakmai presztízsét tökéletesen össze tudja egyeztetni piszkosul zavaros szerelmi életével és a pop-kultúra iránti rögeszmés vonzódásával.

Amit a TV szerint iszik: malbec

Amit szerintünk kéne innia: Margarita. A foglalkozása ellenére könnyed stílusú Mindy felejthetetlen beszélgetéseihez és (kicsit talán) frusztráló, de romantikus jeleneteihez ez a klasszikus koktél passzol igazán.

Ételpárosítás: leginkább semmihez, viszont aperitifnek (és csak úgy önmagában) bármikor! 

Claire Dunphy, Modern Család

claire.png

Claire egy igazi A kategóriás szuperanya, akinél a családi érdekek mindent felülírnak, legyen szó bármiről. Tényleg. 

Amit a TV szerint iszik: Kalifornia chardonnay

Amit szerintünk kéne innia: ugyanezt. A gyakran túlterhelt és tökéletességre nagyon törekvő Claire kényszeres megnyilvánulásai ellenére mindig az egyensúlyra és az életteli pillanatok begyűjtésére törekszik, mint amilyen egyébként maga a bor is.  

Ételpárosítás: gyerekek által is kedvelt ételekben nyugodtan gondolkodhatunk: mac & cheese, sült kukorica, húspogácsa, sőt négysajtos pizza.

Alicia Florrick, A férjem védelmében

Miután államügyész férjéről botrányos szexvideók kerültek elő, Alicia kénytelen volt folytatni jogi karrierjét, miközben a bulvár kritikus szemei folyamatosan figyelik őt/őket.

Amit a TV szerint iszik: shiraz

Amit szerintünk kéne innia: Bourgogne Rouge. Alicia manipulatív és kőkemény karaktere valójában egy törékeny és érzelmes nőt takar, éppen ezért illenének hozzá ezek az összetett és rendkívüli borok.

Ételpárosítás: croque monsieur, grillezett lazac, sashimi és a legtöbb, gomba-hangsúlyos étel szuper partnere.

Penny, Agymenők

penny.jpg

A kevésbé művelt, feltörekvő színésznő, mindenki kedvenc Penny-je kudarcai sokasága után sem hajlandó lemondani álmáról, ennek érdekében pedig szinte folyamatosan pincérként dolgozik  már amikor dolgozik. 

Amit a TV szerint iszik: zinfandel és chardonnay

Amit szerintünk kéne innia: Chianti. Egyáltalán nem kell alábecsülni Penny-t, üdítő és szerény jelleme ellenére igencsak komoly személyiségfejlődésen megy keresztül, ráadásul szerintünk minden pasi (és csaj) kíváncsi Penny hóbortos jellemére.

Ételpárosítás: virgonc savaihoz és erős tannintartalmához a legtöbb paradicsomos alapú étel illik, legyen az pizza, tészta vagy húsgolyó!

Jules Cobb, Született Szinglik

Jules, az elvált ingatlanközvetítő próbálja visszaszerezni fiatal éveit, amit anno fiai felnevelésével töltött.

Amit a TV szerint iszik: merlot

Amit szerintünk kéne innia: Pinot gris, vagyis szürkebarát. A buja és bolondos bor annyi mindent tartogat kortyaiban, amire nem is gondolnánk, pontosan ilyen meglepetésekkel szolgál Jules is a sorozat folyamán.

Ételpárosítás: borjútól a fésűkagylóig, zöldfűszerektől a curry-ig, meglepően hosszú a hozzáillő ételek listája: a bor és Jules is tele van meglepetésekkel!

Cersei Lannister, Trónok harca

cerseiwine.jpg

A Hét Királyság királyának özvegyét semmi sem állíthatja meg annak érdekében, hogy törvénytelen gyermekét a trónra juttassa.

Amit a TV szerint iszik: dorne-i vörös (vagy a leginkább cabernet sauvignonhoz hasonlító westeros-i vörösbor).

Amit szerintünk kéne innia: ellenségei könnyeit. Persze csak mert nem sok jóra számíthatunk a csábító és számító királynő ténykedéseit elnézve, hiszen bárkit hátbaszúr vagy a mélybe taszít; mert a cél szentesíti az eszközt. 

Ételpárosítás: a helyi vörösborokhoz a helyi ételek illenek leginkább, így a képzeletbeli Dorne-ban biztosan folyamatosan sült vadak mellé kortyolnánk a vörösbort.

Betty Francis, Reklámőrültek

A művelt és jól nevelt modellből lett háziasszony életéről szóló sorozatban Betty nem adja fel, férje hűtlensége után újraházasodik.

Amit a TV szerint iszikBeaujolais Cru

Amit szerintünk kéne innia: pontosan ugyanezt. Lehet, hogy Betty kicsit bántó, nyers és nem könnyű megemészteni a karakterét, de mégiscsak csúcsminőségről van szó: a bor esetében is! 

Ételpárosítás: a legkülönfélébb paté-k, terrine-ek és rillette-ek remek párja, ráadásul a Brie és Camambert sajtoké is.

Poussey Washington, Orange is the new black

bortonital.jpg

A harmincas éveiben járó nő börtönbe kerül marihuána terjesztéséért, ám keményen tartja magát és nem enged a női börtönben történő terrorizálásnak. A sorozat rasszizmust, feminizmust érintő témákat, a homoszexuálist és időskori problémákat is boncolgat.

Amit a TV szerint iszik: saját készítésű alkohol

Amit szerintünk kéne innia: jobb híján, ezt... A korábban élénk és életteli Poussey elég komorrá és gyűlölködővé válik az atrocitások és támadások után.

Mihez együk: semmihez. És ne is igyunk ilyet.

Főkép

süti beállítások módosítása