Winelovers

Ezért érdemled meg hétközben is a bort

Például mert túlélted a napot

2017. augusztus 03. - Winelovers

lany_szemuveg_istock_1000.jpg

Mindannyiunk fejében ott suttog a hang, ami biztat, hogy már csak a hétvégéig tartsunk ki! Akkor jöhet végre a jól megérdemelt lazítás és persze borozás. Legyen az stressz, álmatlanság vagy csak a bűnös élvezetek keresése, ami miatt nem bírod ki a hétvégéig, egy pohár bor nem fog ártani – hétközben sem. 

 

Ha a palack kibontása után meg tudod állni, hogy egy pohárnál többet igyál (apropó, ha érdekel, meddig hagyhatd a hűtőben a bontott bort, kattints IDE!), akkor nem lesz gond a hétköznapi lazulással. Ráadásul, van 4 olyan érvünk is az esti lájtos borozás mellett, ami miatt már ma este le fogsz gurítani egy pohárral, egyből amint hazaérsz. 

1. Mert kibírtad a napot

Bár egy nap 24 órából áll, sokan próbáljuk úgy kitölteni, mintha kétszer olyan hosszú lenne. Legalább 8 (ami inkább 10) órát dolgozol, konditerembe/futni/jógázni jársz, igyekszel a házimunkával sem elmaradni és még társasági életet is szeretnél élni. Megérdemelsz egy pillanatot a csöndben, amikor az a 10 perc csak rólad és a pihenésről szól. Ennek pedig egyértelműen a bor a legjobb kísérője. 

via GIPHY

2. Mert a következő napod felér egy maratonnal

Persze, könnyű mondani, hogy ilyen-olyan módszerekkel megpróbálhatod kikapcsolni az agyad. De lássuk be, ez azért nem is olyan könnyű, sokan még éjjel is forgolódunk a stressz és a folyamatos agyalás miatt. Fontos viszont legalább megpróbálni, hogy kicsit a "jelenben élj", és igenis élvezd ki az esti pohár borodat. A holnapi teendőkkel és kihívásokkal pedig ráérsz majd akkor foglalkozni, amikor másnap reggel megszólal a vekker. 

via GIPHY

3. Mert jóban-rosszban veled van

A tinderezés rizikós, az első randik is sokszor túl bénán sülnek el... A borra viszont mindig számíthattál, mindig melletted állt, és sosem okozott csalódást. Ha nincs kedved még egy szükségtelen rossz tapasztalathoz ma este, bátran bontsd ki inkább kedvenc borod, és kortyolj bele – a gyümölcsök, aromák és alkohol játéka tuti jobb társaság lesz, mint az a fura srác, aki folyton bökdös Facebookon. 

via GIPHY

4. Mert egyébként is megérdemled az ünneplést

Az önbizalmad építése fontosabb, mint valaha (úgyhogy építsd!). Mióta a lájkok világában élünk, többet ér a látszat, mint átélni az adott pillanatot. Te viszont nem vagy ilyen, szeretsz a pároddal úgy vacsorázni, hogy nem az étel fotózása az első dolgod, és a melóhelyeden is kőkeményen hajtasz a rózsaszín flamingón pózolás helyett. Ünnepeld hát meg magad, amiért megéled ezeket a pillanatokat, és amiért még arra is gondoltál, hogy estére jól lehűljön az a palack pezsgő. 

via GIPHY

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása