Winelovers

Sztárok kedvenc borai

Ezt issza Oprah, Drake és II. Erzsébet királynő

2017. augusztus 09. - Winelovers

cara-delevingne-drank-wine-rihanna.jpg

Úgy éreztük, itt az ideje, hogy kicsit körbenézzünk a celebek borozási szokásainak háza táján. Ki, mikor, hol és milyen bort iszik – nagyon nem mindegy. Össze is gyűjtöttük kedvenceinket; köszönjük nekik, hogy jó hírét viszik a jó boroknak!

Fotó: rexfeatures.com

1. Rihanna

Természetesen írtunk már RiRiről itt, ahogy éppen menti saját és bora bőrét, amikor a feszített víztükrű medence szélére sodródott. Állítólag különösen kedveli a (fehér)borokat, ezt gyakran láthatjuk Insta fotóin is. 

ririri.jpg

Fotó: mirror.co.uk

2. Beyoncé és Jay-z

A rapper saját luxus pezsgőjéről már írtunk korábban, amit ráadásul remekül reklámoz dalaiban is. Az Armand de Brignac ma már az ő tulajdona, ahol saját pezsgőt is készített, először 2015-ben. Okos és menő. 

beyoncechamp.jpg

Fotó: breatheheavy.com

3. Charlize Theron

Ez a gyönyörű hölgy egyszerre modell, Oscar-díjas színésznő és producer is. Ráadásul nem csak imádja a borokat, de még arra is szánt 30 percet az életéből, hogy egyedi dizájnnal lássa el az egyik isteni cava-t (Bodegas Vicente Gandía), ezzel hirdetve a fenntartható termelést és a munkára vonatkozó etikai alapelveket.

charlize.jpg

Fotó: pinterest.com

4. Drake

Ő az, akinek rengeteg munkája volt abban, hogy a Moscato d'Asti illatos habzóborok népszerűségét komolyan feltornázza, és így azok – a bort talán kevésbé kedvelő fiatalok – is szívesebben fehérboroznak, akiknek eddig ez eszébe sem jutott volna.

drake-moscato.png

Fotó: whattopair.com

5. Oprah

A világ egyik legbefolyásosabb asszonya szintén nem veti meg a bort, sőt! Kifejezetten szívesen kortyolja azt, és weboldalán még ajánl is az olvasóknak, mint például itt. Kolorádói nyaralójában például egy 1600 palackos borospince is található. 

hugh_small.jpg

Fotó: dailymail.co.uk

6. Barack Obama

Sűrű időbeosztása ellenére mindig talált időt élvezni az élet apró örömeit, így a bort is. Mi is írtunk már arról, hogy a 2012-es kampánya alatt tartott gálavacsorán Harlemben például kizárólag a legkiválóbb amerikai borokat vonultatta fel.

obama.jpg

Fotó: travelandleisure.com

7. II. Erzsébet királynő

Immár 65 éve uralkodik mindenki kedvenc királynője, aki szintén nem maradhat ki a listáról, hiszen imádja a pezsgőt! Egy angol pezsgőházzal együtt megalkották saját pezsgőjét is, limitált mennyiségben előbb a Windsor Vineyard 2013 majd Windsor Vineyard 2014 került a polcokra, mindkettő a királynő windsori kastélyának parkjában nőtt szőlőből készült. 

elisabeth.jpg

Fotó: foodandwine.com

+1 Tyrion Lannister

Igaz, nem valós személy, de Peter Dinklage sorozatbeli karaktere (illetve tulajdonképpen a legtöbb GoT karakter) kicsit sem veti meg a bort. A dorne-i vörösborra már mindenki annyira ráizgult, hogy azóta piacra is dobták – kaliforniai változatban. 

tyrion.jpg

Fotó: dnaindia.com

Érdekel, hogy kik azok a celebek, akik nem csak imádják a bort, de saját borászatuk is van? Már mutatjuk is, csak kattints IDE!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása